Kaj je to: Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (VIDEO)

Če se sprašujete, kaj je Rogue One in kako je povezan z Vojno zvezd, sva tukaj z rubriko Kaj je to, da predstaviva ključna dejstva.

PRVO DEJSTVO: Droidi, ki jih iščete

V začetku Vojne zvezd princesa Leia v robotka R2-D2 skrije načrte za Zvezdo smrti in ga pošlje k Obi-ju Wan Kenobiju. Rogue One je zgodba o tem, kako je Uporništvo prišlo do teh načrtov.

DRUGO DEJSTVO: Nova trilogija

Lanska Epizoda 7: Sila se prebuja je začetek tretje trilogije Vojne zvezd, ki se osredotoča na sago družine Skywalker. Epizodi 8 in 9 bosta prišli v kino 2017 in 2019, na parna leta pa bo studio predstavil filme o drugih dogodkih in ljudeh iz tega sveta. Tako smo dobili leošnji Rogue One, čez dve leti pa sledi še film o Hanu Solu.

TRETJE DEJSTVO: Nevarna junakinja

V glavni vlogi Rogue One je Felicity Jones kot Jyn Erso, zločinka, pilotka in upornica, ki prevzame nevarno nalogo. S tem se je znašla med najbolj bojevitimi ženskimi liki v svetu Vojne zvezd ob boku princese Lee, Rey iz lanske Sila se prebuja in Asoke Tano iz risank Vojne klonov in Uporniki.

ČETRTO DEJSTVO: Znižajte pričakovanja

Film je režiral Gareth Edwards, ki je pred dvema letoma sicer navdušil z Godzillo, a ta ni v isti ligi kot Vojna zvezd. To so očitno ugotovili tudi pri Disneyju, saj je film imel poleti še veliko dodatnih snemalnih dni, ki naj bi jih opravili brez Edwardsove prisotnosti, pod taktirko soscenarista Tonyja Guilroya. To ne pomeni, da je s filmom kaj narobe, bi pa lahko pustilo opazne spremembe v tonu posameznih delov zgodbe. Bomo videli konec decembra.

PETO DEJSTVO: Dober glas

Luka, Leio in Hana Sola boste tukaj zaman iskali, je pa že zadnji napovednik potrdil, da se kot stranski lik pojavi Darth Vader, ki mu bo glas ponovno posodil James Earl Jones.

To so ključna dejstva o filmu Rogue One: Zgodba Vojne zvezd. Imate še kakšno vprašanje? Pustite komentar spodaj ali naju poiščite na tviterju in še povejte, če vas zanimajo podrobnosti o katerem drugem filmu. Vsekakor pa kliknite Subscribe, da boste na tekočem z novimi videi.

 

Leave A Comment