V kinu: Čudežna ženska, Obalna straža, Družinski človek, Le Havre, Kino otok

 

Čudežna ženska

Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Maribox in drugod
Najslavnejša stripovska junakinja je po lanski predstavitvi v filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice končno dobila svoj film in zgodbo o začetkih. Naslovna Čudežna ženska je Amazonka Diana, ki se odpravi iz svojega odmaknjenega otoka v svet, da bi ustavila prvo svetovno vojno. Za film sva že pripravila tudi video oceno instantnico. Povezavo boste našli na koncu videa.

Video ocena filma Čudežna ženska.

Obalna straža

Kino Bežigrad, Kolosej, Cineplexx, Maribox in drugod
Istoimenska serija je dobila filmsko različico, a z novimi obrazi. Dwayne Johnsson zdaj igra Mitcha Buchanona, ki ga v kopalkah upodobil David Hasselhoff, medtem ko so vlogo CJ, s katero je v seriji zaslovela Pamela Anderson, to pot zaupali golfistki, manekenki in igralki Kelly Rorhrbach. V glavnih vlogah še Zack Efron in Alexandra Daddario.

Video ocena filma Obalna straža.

Družinski človek

Cineplexx, Maribox, Kolosej in drugod
Glavni junak je obseden s službo in zmeraj hoče doseči še več, a ko izve, da ima sin raka, nenadoma služba ne more več biti na prvem mestu. V glavni vlogi akcijski zvezdnik Gerard Butler.

Kinoteka: Le Havre

Film o ubogem čistilcu čevljev, ki skrbi za bolno ženo, in se nato odloči pomagati še mladoletnemu afriškemu beguncu, se morda zdi kot bridka socialna drama. A finski mojster Aki Kaurismäki v tej zgodbi najde predvsem srce in humor, tako da ste lahko prepričani, da boste kino zapustili dobre volje.

 

Kino otok

Festival Kino otok je v polnem teku, projekcije bodo potekale v Izoli do 4. junija, ko se bo s filmom Brez naslova festival na osrednjem prizorišču tudi zaključil. Bo pa v Ljubljani gostoval še do 11. junija, ko se bo zaključil s projekcijo filma Ko je oče postal grm, ki je primeren za otroke od osmega leta naprej. Čez vikend pa torej na morje, v Izolo.

Za aktualen kino spored priporočava Gremo v kino: http://gremovkino.si

Filmske ocene in novice najdete na filmskem portalu Filmstart: http://filmstart.si

Leave A Comment