Kino: Duh v školjki, Smrkci: Skrita vas, Moj zmenek na slepo

Duh v školjki: Cineplexx, Kolosej, Kino Bežigrad in drugod

Kultni anime je dobil hollywoodsko predelavo, ki je vizualna poslastica, a bo le težko dosegla izvirnik tudi po vsebinski plati. V glavnih vlogah Scarlett Johansson, Pilou Asbaek in Takeshi Kitano.

Smrkci: Skrita vas: Cineplexx, Kolosej, Kino Bežigrad in drugod
Smrketa, Glavca, Bistri in Klada se podajo na dogodivščino, pred Gargamelom morajo najti skrito vas, polno podobnih bitij kot so sami. Za tretji film so se avtorji odločili opustiti stik z igranim svetom in so naredili smrkce povsem animirane.

Moj zmenek na slepo: Kolosej, Cineplexx
Glavni junak Saliya želi postati hotelir in zamolči svojo slabovidnost na prijavi za pripravništvo v uglednem hotelu. Skozi delovnik mu pomaga prijatelj Max, ko pa se Saliya zaljubi v Lauro, naletita na nekaj več težav.

Kinoteka: Krvava romanca
Naslov izvirnika Haute Tension bi neposredno prevedli kot visoka napetost in to tudi najbolje opiše vzdušje te izjemne francoske grozljivke.

Comments
2 Responses to “Kino: Duh v školjki, Smrkci: Skrita vas, Moj zmenek na slepo”
  1. filmoljub says:

    Nočem biti tečen star prdec, rad bi samo vljudno popravil lapsus: ‘anime’ je samostalnik moškega spola in se sklanja recimo tako kot ‘bife’, torej anime, animeja, animeju, anime, pri animeju, z animejem. 🙂 Še enkrat oprostite za grammar nazi izpad, ampak naj bodo stvari korektno poimenovane. (Info: Vikipedija)

  2. Tamara Harb says:

    Hvala za opozorilo. Popravljeno v besedilu, si bova zapomnila za naslednjič, da bo tudi video ok 🙂

Leave A Comment