Kaj se je zgodilo (What Just Happened?), 2008

Režija: Barry Levinson.

Igrajo: Robert DeNiro, Bruce Willis, Michael Wincott, Stanley Tucci, John Torturro, Sean Penn, Catherine Keener. Črna komedija.

Hollywoodski filmi o zakulisju hollywoodskega sistema so praviloma črne komedije in Kaj se je zgodilo ni nič drugačen. Morda zgolj v tem, da pravzaprav ni pretirano smešen in je nekoliko razvlečen. Film spremlja teden dni producenta Bena (De Niro), ki se v poslovnem življenju sooča z dvema težavnima filmoma (film s Seanom Pennom ima zamorjen konec, ki ga režiser noče spremeniti, filmu z Brucom Willisom pa grozi odpoved, če se Willis ne bo obril in shujšal), v zasebnem življenju pa še preboleva ločitev od žene, ki jo še zmeraj ljubi.

Potencialno zanimiva zgodba ima težavo z izvedbo. Režiser Barry Levinson je nekoč sicer veljal za enega bolj prodornih avtorjev (Rain Man, Dobro jutro Vietnam), vendar je v zadnjih letih očitno izgubil svoj čar. Kaj se je zgodilo obljublja velik potencial, vendar, podobno kot Levinsonov prejšnji film, Človek leta (o televizijskem voditelju, ki je pomotoma izvoljen za predsednika ZDA), končni rezultat ni pretirano zanimiv, niti dodelan. Pri obeh filmih se sicer vidi trud, ki so ga vsi sodelujoči v film vložili, a dejanski rezultat vseeno ni to kar bi moral biti. Kar je še dodaten problem pri tem filmu, saj je podobno (a boljšo) zgodbo v neprimerljivo boljši izvedbi pred 15 leti posnel že Robert Altman. Raje si oglejte Igralca.

Ocena: 2 od 5

Leave A Comment