Napovednik tedna: The International

Danes pričenjamo novo petkovo rubriko, napovednik tedna, v kateri bomo predstavljali nove napovednike. Priznati moramo, da smo idejo za to dobili na humorističnem blogu BBSpot, vendar žal nismo dovolj talentirani, da bi bili tako zabavni kot Brian.

Najprej nekaj o filmu. The International je nov film nemškega režiserja Toma Tykwerja, ki je posnel enega nedvomno najbolj udarnih evropskih filmov devetdesetih, Teci, Lola, teci, predlani pa najuspešnejšega (in enega najdražjih) evropskih filmov Parfum. The International je korporativni triler v katerem Interpolov agent Louis (Clive Owen) in državna tožilka Eleanor (Naomi Watts) raziskujeta temačno poslovanje največje banke na svetu.

Napovednik se začne s kratkim kadrom New Yorka, ki se nato osredotoči na različne ljudi, ki dvigujejo denar na bankomatih. Pojavijo se napisi o našem odnosu do bank in vprašanje, kaj pa če uporabljajo naš denar za nekaj drugega. Hiter rez na Cliva Owena, ki razlaga o tem, da so pred dvema letoma pričeli prejemati obveščevalne podatke o International Bank of Business and Credit, a da je vsakdo, ki je poskusil pričati proti njim izginil ali umrl. Sledi hitra montaža z bankirji na sestankih z nepridipravi, umor, revolucija in ponovno Clive Owen, ki izve, da bo banki lahko prišel do živega zgolj izven uradnega sistema. Še ena hitra akcijska montaža, ki vsebuje tudi strelski obračun v newyorškem Guggenheimovem muzeju in posnetke iz vsega sveta. Zadnji kader je soočenje Cliva Owena in antagonista Ulicha Thomsena (njegov lik očitno sploh nima imena) na neki strehi.

Napovednik je primer odlične montaže zares dobrih kadrov, ki jih od Tykwerja seveda skorajda moramo pričakovati. Glede na njegovo dosedanje delo bo film nedvomno zanimiv in hiter, vendar kompleksen, precej pa lahko pričakujemo tudi od zvezdniških glavnih igralcev, ki pravzaprav nikoli ne razočarata. V ZDA je The International napovedan za februar, predvidoma pa bo nekako hkrati prispel tudi v naše kinematografe. Komaj čakamo.

Comments
One Response to “Napovednik tedna: The International”
  1. pura L says:

    Zanimiva koreografija in detajli.

    Hecno, da so obračuni tako pogosto v hramovih kulture in nenadomestljivih predmetov, ki so v obračunu kakopak uničeni. Ah ti okrutneži!

Leave A Comment