Spoznajte svoje bodoče vladarje: Terminatorji od blizu

Terminator Salvation je nedvomno eden najbolj pričakovanih filmov tega leta in po spletu kroži vse več fotografij iz filma in konceptov morilskih robotov, zato sem pripravil krajši pregled zbirk robotov, ki vas bodo čez nekaj let  skušali ubiti.

Hydrobot je po imenu sodeč vodni robot, za katerega so avtorji očitno dobili inspiracijo pri Alienu iz Osmega potnika, robotih iz Matrice in pri škorpijonu. Čeprav vojak na sliki zre vanj precej hladnokrvno, je nedvomno grozljiv.

T-600 je prva različica človeku podobnega robota – terminator v prvih treh filmih, torej Schwarzenegger, je nosil oznako T-800, terminator iz drugega filma T-1000, medtem ko je bila terminatorka v tretjem filmu tudi marketinško naprednejša z oznako T-X. Avtorji so se pri T-600 najbrž zgledovali malo po zombijih in še bolj po Michaelu Myersu iz Noči čarovnic.

Moto-terminator je robot vgrajen v cestni motor. To nedvomno omogoča hitro premikanje po cesti, vendar pa pri ostalih terenih (in stopnicah) očitno pogrne. A vseeno je že pogled na njegove strojnice precej impresiven.

Harvester je nov model robota ob katerem so tudi Transformerji videti majhni. V zadnjem napovedniku smo lahko ujeli le kratek prizor v katerem harvester odtrga streho s hiše. Upajmo, da jih bodo v filmu uničevali na kak boljši način kot ogromne hodce v Vojni zvezd. Spotikanje je namreč precej otročje.

A Terminator Salvation ni zgolj film o robotih. V njem nastopi tudi igralka z zanimivim imenom Moon Bloodgood (Luna Dobrakri), sicer hčerka Sylvestra Stallona. Očitno je njena mati zelo lepa.

Leave A Comment