Angeli in demoni (Angels and Demon), 2009

Dokaj spodoben in izjemno hiter triler. Ocena: 3 od 5. Triler.

Režija: Ron Howard

Igrajo: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard, Piefrancesco Favino.

Čeprav je bil Da Vincijeva šifra eden najbolj gledanih filmov leta 2006, gre zasluga za to predvsem zloglasni knjigi po kateri je posnet, in ne kakršnemukoli filmskemu dosežku, saj je ena najšibkejših točk v karieri režiserja in glavnih igralcev. Glede na priljubljeno šundovsko delo po katerem je posnet tudi ta film, bi bilo mogoče pričakovati podoben rezultat, vendar film pozitivno preseneti.

Zgodba je seveda tudi v tem filmu povsem fantastična in neverjetna, vendar je to pot podana na bolj prepričljiv način. Tempo dogajanja je dobro zastavljen in dejansko nekoliko pade zgolj proti koncu, kar je pri dveh urah in četrt vseeno zelo dober dosežek. Prepričljivejši je tudi Tom Hanks, ki je bil v Da Vincijevi šifri videti kot da bi ga zamenjali z robotom, to pot pa je v vlogi Roberta Langdona precej suveren. Sicer ga vseeno povsem nadigra Ewan McGegor, čeprav je treba poudariti, da je v tem filmu igra celotne zasedbe povsem sprejemljiva.

Dejstvo, da je vatikanski časnik dal filmu dokaj pozitivno oceno, je jasen signal, da se Angelov in demonov ne drži kontroverznost Da Vincijeve šifre in res, Vatikan je prikazan v dokaj pozitivni luči, pri čemer so pač izpostavljeni nekateri konflikti, ki so v Cerkvi prisotni že več kot tisočletje. Precej bolj zgrešeno prikaže film znanost, vendar je pač, kot omenjeno, precej fantastičen.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2009.

Leave A Comment