Napovednik tedna: 2012

Načeloma sem mnenja, da so filmi Ronalda Emmericha prazen popkorn s peščico svetlih trenutkov. A včasih je prav to tisto kar si želim v filmu. Seveda Emmerichu včasih (pogosto) tudi ti svetli trenutki zbledijo (Godzilla, 10.000 p.n.š.), občasno pa so monumentalni – Dan neodvisnosti, Dan po jutrišnjem. In prihajajoči film z naslovom 2012 je zaenkrat videti kot da bi se lahko uvrstil med njegove boljše trenutke. Vsekakor ga lahko uvrstimo med najboljše napovednike leta.

2012 je zgodba o koncu sveta. Takrat se namreč izteče majevski koledar in po mnenju navdušencev nad apokalipso naj bi to prineslo konec vsega. Koliko je zaenkrat mogoče razbrati iz napovednika in podatkov o snemanju filma naj bi konec prišel, vendar naj bi nekatere vlade imele pripravljene načrte za evakuacijo v vesolje. Ali nekaj podobnega.

In kako je videti konec? Emmerich si ga je očitno zamislil nekako v slogu Dneva po jutrišnjem, vendar z več različnimi naravnimi katastrofami. Očitno se ponovno aktivira yellowstonski supervulkan, poleg tega (ali pa zaradi tega) pa pride tudi do neverjetnih cunamijev, ki med drugim zalijejo Himalajo in Belo hišo (kako točno Emmerich še v tretje uniči Belo hišo si poglejte na koncu napovednika), del vzhodne obale ZDA (najverjetneje New York) pa zdrsi v morje.

Film pride v kinematografe oktobra, čeprav je sprva bil predviden za poletje. Po ogledu prve različice filma je bilo namreč potrebno dodatno snemanje, saj naj zgodba ne bi bila dovolj dodelana. To je glede na Emmerichovo zgodovino dokaj pričakovan rezultat, tako da morda lahko upamo, da bo vmešavanje producentov enkrat za spremembo dejansko prineslo boljši in ne slabši film.

Sicer v filmu igra cela vrsta znanih in dobrih igralcev, kar je dober znak, saj sta Godzillo pokvarila predvsem Matthew Broderick in tista igralka, ki se je danes hvalabogu nihče več ne spomni.

Za konec pa še nekoliko drugačen nemški napovednik:

Comments
3 Responses to “Napovednik tedna: 2012”
  1. DjJuvan says:

    Škoda, ker v trailerju pokažejo toliko stvari. Na koncu bo pa film poden, ker smo itak najboljše izseke že v trailerju videli. To se zadnje čase prepogosto dogaja z vsemi temi “uspešnicami”.

  2. Igor Harb says:

    To je vse prepogosto sicer res, ampak pri tem filmu pa imam občutek, da je Emmerich še kar precej materiala pustil na strani za dejanski film. No, bomo videli.

  3. matej says:

    Ravno zato ne gledam več napovednikov, ker so mi že velikokrat pokvarili cel film. No, napovednika nisem gledal niti za Brunota, niti za Prerokbo, pa me noben ni preveč navdušil.

Leave A Comment