Transformerji: Maščevanje padlih (Transformers: Revange of the Fallen), 2009

Ogromni roboti v banalni zgodbi, drugič. Ocena: 3 od 5. Akcijski spektakel.

Režija: Michael Bay

Igrajo: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Peter Cullen, John Turturro

Transformerji so ogromni roboti, ki se spremenijo v vozila. Dobri Transformerji  se praviloma spremenijo v vozila ameriškega proizvajalca GM, zlobni pa v evropske avtomobile, forde, ali druge vrste vozil. Celoten film je  reklama za igrače, na katero je prilepljena akcijska zgodba v kateri roboti na Zemlji bijejo svoj starodavni boj, od katerega je odvisna tudi prihodnost človeštva. V to epsko bitko je vpletena še zgodba o mladem fantu, ki se ravno odpravlja na univerzo, kar služi lažji identifikaciji z dogajanjem.

Kot vsi filmi režiserja Michaela Baya je tudi ta epskih razsežnosti z veliko akcije in eksplozijami, posnet v slogu videospota. A kljub precej bolj dodelani zgodbi kot v prvem delu, je tudi to pot pogosto težko slediti dogajanju, saj so si roboti preveč podobni, da bi jih v obsežnih akcijskih scenah lahko razločil. Posledično gledalec opazuje zares neverjeten spopad, a lahko večinoma le ugiba kdo zmaguje. Zgodba tudi to pot vključuje precej komičnih elementov, med katerimi so nekateri zelo posrečeni (John Turturro), večinoma pa so banalni (robotsko prdenje).

Gledalcem, ki lahko sprejmejo premiso z ogromnimi vesoljskimi roboti, se tudi preostanek te zelo neumne in klišejske zgodbe ne bo zdel moteč, vendar pa je dobro vedeti v kaj se spuščate preden pustite v kinodvorani poltretjo uro (150 minut) svojega življenja.

Prvič objavljeno v Vikendu.

Leave A Comment