Richard Gere in Diane Lane v filmu Viharna noč (Nights in Rodanthe)

Filmska ocena: Viharna noč (Nights in Rodanthe), 2008

Viharna noč je klasične melodrame, ki ogreje srce in orosi oči.

Ocena: 3

Režija: George C. Wolfe

Igrajo: Diane Lane, Richard Gere, James Franco, Christopher Meloni, Viola Davis, Mae Whitman.

Viharna noč je povsem klasična melodrama, pri kateri že pri napovedniku dokaj natančno vemo kaj se bo v filmu zgodilo. Glavna junaka se bosta spoznala, zaljubila, drug drugemu pomagala duhovno zrasti, nato pa se bosta prisiljena za nekaj časa ločiti. Sam konec je do neke mere odprt, saj obstajajo različni vzorci, ki bi jih film lahko izbral, a v bistvu pri melodrami zaključek zgodbe ni najpomembnejši. Pomembna je pot, ne cilj.

Adriana je ločenka srednjih let, ki se trudi shajati z vzgajanjem dveh otrok, ko ji bivši mož nenadoma pove, da jo še zmeraj (spet) ljubi in da bi rad prišel nazaj. Vzame si par dni za razmislek in v tem času skrbi za prijateljičin penzion, v katerega pride samo en gost. Paul se je ravno ločil in se skuša pobrati po tem, ko mu je pacientka umrla med operacijo, hkrati pa se ponovno povezati s sinom, ki je v Ekvadorju z Zdravniki brez meja. Nevihta, ki se razbesni zunaj odzvanja nevihti v njunih srcih.

Zgodba je sicer dokaj dobra, čeprav predvidljiva, a Diane Lane in Richard Gere, ki sta sicer že ničkolikokrat očarala, sta to pot precej apatična v svojih vlogah. Pri tem se Lanova proti koncu filma vsaj nekoliko vživi v svoj lik, medtem ko je Gere daleč pod svojimi zmožnostmi. Kar je škoda, ker to je vse, kar bi ta film potreboval.

Za pester izbor romantičnih filmov si oglejte rubriko Romanca tedna na Gledal_A bom.

Napovednik filma Viharna romanca:


Prvič objavljeno v Vikendu novembra 2008.

Comments
One Response to “Filmska ocena: Viharna noč (Nights in Rodanthe), 2008”
  1. filmoljub says:

    Zanimivo, da se mi Gere zdi zgolj en star prdec, Diane pa huda milf bejba. Kdo bi vedel, zakaj. 😉 /sarcasm off
    Sicer pa sta mi oba izjemna (Diane vseeno bistveno bolj) v Lyneovi drami Unfaithful (2002).

Leave A Comment