Jaz, baraba (Despicable Me), 2010

Otročje, pristno, zabavno. Ocena 5 od 5. Animirana pustolovščina.

Režija: Pierre Cofin, Chris Renaud

Režija sinhronizacije: Dafne Jemeršič

Glasovi: Aljoša Koltak, Kaya Kamenarič, Monell Planin, Nika Škerjanec, Klemen Slakonja, Primož Forte, Andrej Murenc, Olga Kacjan

Gru je zlobec, ki se želi dokazati pred svetom (in še bolj pred svojo materjo) in ukrasti Luno. Načrt je dodelan, a kaj, ko mu konkurenčni zlobnež Vektor ukrade pomanjševalnik, Gru pa ga nikakor ne more prelisičiti. Dokler ne posvoji treh sirot, ki Vektorja zalagajo s piškotki. Vsej zlobi navkljub pa dekleta Gruju hitro prirastejo k srcu in ga navdušijo nad veselimi stvarmi v življenju.

Sama zgodba je pestra, razgibana, zabavna in niti za trenutek ne izpusti pozornosti gledalca, vendar pa so način prikaza, dodelani in ljubki liki ter živahna animacija tisto kar naredi film zares odličen. Ob slabi glasovni izvedbi bi vse to seveda zvodenelo, vendar je tokrat treba še posebej pohvaliti režiserko in igralce za mojstrsko izvedbo. In to kljub odločitvi, da Gru (Koltak) govori z naglasom, kar ima v slovenskih filmih pogosto katastrofalne rezultate.

V primerjavi z drugim odličnim animiranim filmom tega leta, Svetom igrač 3, je Jaz, baraba precej bolj otročje in neposredno zabaven, kar filmu bržkone ne bo prineslo nominacije za oskarja za scenarij, bo pa brez dvoma nasmejal vsakogar, tudi največje zlobce.

Jaz, baraba si lahko ogledate v Koloseju in Planetu Tuš.

Prvič objavljeno v Vikendu oktobra 2010.

Leave A Comment