Gremo mi po svoje, 2010

Poletje v gorah. Ocena 4 od 5. Mladinska komedija.

Režija: Miha Hočevar

Igrajo: Jurij Zrnec, Tadej Koren Šmid, Jure Kreft, Matevž Štular, Gaja Pegan Nahtigal, Pia Korbar, Žiga Krajnčan, Teodor Popovič

Slovenski mladinski film ni ravno opis, ki bi pritegnil gledalce v kino. Razlog za to so prenekatere polomije, ki smo jih povečini uspeli izbrisati iz spomina, pa tudi dejstvo, da so slovenski mladinski filmi preredki, da bi se  lahko uveljavili kot koncept v glavah gledalcev. A Gremo mi po svoje lahko predstavlja začetek novega obdobja, saj  gre za dobro posnet, zanimiv in zabaven film s potencialom, da postane Poletje v školjki te generacije. Predvsem, ker gre za film o tabornikih, ki so tako naravna in vsem poznana tematika odraščanja v Sloveniji, da je pravi čudež, da smo na takšen film morali tako dolgo čakati.

Zgodba filma se vrti okrog življenja tabornikov ob Soči, razigrane mladine in zabavnega, a hkrati zateženega starešine (Jurij Zrnec), ki je tudi oče enega izmed tabornikov. Ko pošlje tabornike na orientacijski pohod v gozd, se njegov sin Jaka (Matevž Štular) s prijateljema Aleksom (Tadej Koren Šmid) in Zaspancem (Jure Kreft) odpravi malo po svoje. Medtem pa fantje v taboru flirtajo s sosednjim glasbenim taborom v katerem so sama dekleta.

Film uspešno združi ključne teme mladinskega filma kot so odraščanje, zaljubljanje, odnos s starši in starimi starši z obilico humorja, ki povečini cilja na mlajše, vendar brez podcenjevanja. Čudoviti posnetki narave so le še glazura na krasni slaščici.

Gremo mi po svoje si lahko ogledate v Koloseju, Planetu Tuš in Party Maxu, tukaj pa je najboljši slovenski napovednik vseh časov:

Prvič objavljeno v Vikendu novembra 2010.

Foto: Cinemania Group

Comments
4 Responses to “Gremo mi po svoje, 2010”
 1. Miki says:

  Kaj si nor??? Film je ena sama velika bedaaa!! Tud Zrnec ne more rešit tako bednega scenarija!

 2. Teja says:

  Miki …tt film je najbolši slovenski filem.
  Jaz grem da avdicijo za 2.del 🙂

 3. nina says:

  film je kkkuuulll , brez pripomp miki ti si en bučman , teja je pa kul ful mega.

 4. špela debela says:

  gremo mi po svoje je kul film sam nina je mal prizadeta ker je ta film kul ful mega ne pa teja.

Leave A Comment