Burleska (Burlesque), 2010

Prvi kandidat za najslabši film leta. Ocena 1 od 5. Muzikal.

Režija: Steve Antin

Igrajo: Christina Aguilera, Cher, Eric Dane, Cam Gigandet, Julianne Hough, Alan Cumming, Kristen Bell, Stanley Tucci

Pri strogo žanrskih filmih si ustvarjalci včasih lahko privoščijo preskočiti določene sicer ključne filmske elemente, denimo zgodbo. Precej posrečena primera iz lanskega leta sta Mačeta, ki eksploitacijsko zgodbo stopnjuje do skorajda nadnaravnih okoliščin, in Odpleši svoje sanje v 3D, kjer so drobci zgodbe le okvir za plesne točke.

A v Burleski so avtorji šli predaleč. Zgodba in dialogi so namreč tako slabi, da je videti kot da bi scenarij nastajal s pomočjo algoritma, ki je iz najslabše ocenjenih filmov pobral najpogosteje uporabljane fraze in jih zlepil skupaj. Christina Aguilera “igra” Ali, mlado dekle iz Iowe, ki želi uspeti v Los Angelesu , a je nadležna, zoprna in večino časa neprijazna, medtem ko je Tess, lastnica kluba Burleska,  igra jo Cher, očitno slaboumna, saj je prepričana, da je s pozitivnim nastopom in ignoriranjem mogoče odplačevati hipoteko. Za nameček je večina moških dialogov vzetih iz dnevnikov posiljevalcev in serijskih morilcev.

Vendar pa gre za muzikal in to pomeni, da so pesmi in ples v prvi vrsti. Žal tudi na tem področju film ne pokaže ravno veliko. Kostumi so resda bleščeči in plesne točke ubrane, a glasba ni nič posebnega. Večina videospotov Christine Aguilere je bistveno boljših.

Prvič objavljeno v Vikendu februrarja 2011.

Napovednik:

Leave A Comment