Divja vožnja 3D (Drive Angry 3D), 2011

Pretiravanje na celi črti, tudi z dolžino. Ocena 2 od 5. Nasilna akcijska pustolovščina. Na sporedu v Koloseju, Planetu Tuš in Party Maxu.

Režija: Patrick Lussier

Igrajo: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke, David Morse, Tom Atkins, Todd Farmer, Charlotte Ross, Christa Campbell

V malo več kot dveh mesecih je to že drugi slab film Nicolasa Cagea, ki ga ponovno pripelje v spopad s hudičevimi silami. Ker bomo v prihodnjem letu lahko videli še nadaljevanje Nevidnega jezdeca (Ghost Rider), bi se morda lahko vprašali, ali obstaja kak razlog za Cagevo obsedenost s peklom, ampak najverjetneje je glavni vzrok to, da mora Cage nekako vzdrževati svoje evropske gradove (je namreč ponosen lastnik dveh ali treh)  in plačati večmilijonski dolg ameriški davčni upravi.

Divjo vožnjo 3D je režiral Patrick Lussier, ki je predlani navdušil z grozljivko Krvavo valentinovo 3D. Tudi v tem filmu se drži istih smernic – vizualno obilen in zelo grafičen prikaz grozljivih scen, stopnjevan prek vsakega absurda, tako da špricanje krvi in masakriranje (vse seveda v 3D in usmerjeno naravnost v gledalca) postane komično. V tem slogu je tudi igra, pri čemer je William Fichtner v vlogi hudičevega računovodje najbolj impozanten. In zgodba? Milton (Nicolas Cage) je nekdanji kriminalec, ki  pobegne iz pekla, da bi rešil svojo vnukinjo, ki jo satanistični kult želi žrtvovati. Pri tem mu na pomoč priskoči mlada natakarica Piper (Amber Heard) s svojim dodgeom chargerjem letnik ’69.

Film ima svetle trenutke (strelski obračun med seksom), vendar ironičnost dogajanja  niti približno ni dovolj izpostavljena, poleg tega pa tudi na trenutke spektakularna akcija sčasoma postane dolgočasna.

Prvič objavljeno v Vikendu marca 2011.

Leave A Comment