Neznanec (Unknown), 2011

Neznanec bi bil precej znan Jasonu Bournu. Ocena 3 od 5. Triler. Na sporedu v Koloseju in Planetu Tuš.

Režija: Jaume Collet-Serra

Igrajo: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Frank Langella, Aidan Quinn, Bruno Ganz, Sebastian Koch, Karl Markovics

Po uspehu trilerja Ugrabljena (Taken), v katerem je Liam Neeson po Parizu lovil trgovce z belim blagom, da bi rešil svojo hčer, se je igralec odločil slediti podobnemu receptu, le da je v Neznancu dogajanje prestavljeno v Berlin, tarča tajnih agentov pa je Neesonov lik dr. Martin Harris. Zaplet je odlično zastavljen: Harris prispe z ženo v Berlin, da se bosta udeležila znanstvene konference. V hotelu ugotovi, da je na letališču pozabil kovček, takoj skoči v taksi in oddrvi nazaj, a je na poti udeležen v prometni nesreči. Ko se prebudi iz kome, ugotovi, da ga žena ne pozna in da je poleg nje neki drug Martin Harris.

Liam Neeson je kot zmeraj odličen, zelo se izkaže tudi Diane Kruger v vlogi taksistke in bosanske imigrantke Gine, a nobeden od njiju se po prezenci na platnu ne more kosati z Brunom Ganzem v vlogi upokojenega agenta Stasija in Frankom Langello v vlogi Martinovega odsotnega prijatelja. In da, velika igralca, najbolj znana po upodobitvah Hitlerja in Nixona, tudi delita zelo ključno sceno. A zelo dobra igra in metropolitanska lokacija vseeno nista dovolj za dober film. Razplet je lahko že na polovici filma jasen vsakomur, ki je pred tem videl vsaj nekaj drugih trilerjev, premnoge sekvence in metode pa so prav neposredno izposojene iz Bournove trilogije.

Prvič objavljeno v Vikendu marca 2011.

Napovednik:

Comments
One Response to “Neznanec (Unknown), 2011”
  1. filmoljub says:

    Pravi vizionar sem, 😉 pred dvema letoma sem v svojem opisu akcijskega trilerja Taken zapisal: […] in se z odločno karizmo (pa tudi vsemi kinetičnimi in balističnimi izpadi) odreže dovolj prepričljivo, da me ne bi čudilo, ako bi se še kdaj pojavil v kakšni podobni vlogi. 🙂 Yay.

Leave A Comment