Hitri in drzni 5 (Fast Five), 2011

Najboljši Hitri in drzni doslej. Ocena 4 od 5. Akcijska kriminalka.

Režija: Justin Lin

Igrajo: Paul Walker, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Chris “Ludacris” Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon, Don Omar, Elsa Pataky, Joaquim de Almeida

Če je že nepredstavljivo, da je film Hitri in drzni doživel že peto nadaljevanje, je najverjetneje še bolj presenetljivo, da gre za najboljši del serije. Z zasedbo, ki vključuje “jagodni izbor” junakov vseh prejšnjih delov, film sledi uspešni in dobičkonosni formuli lanskih Stallonovih Plačancev (The Expendables), urbana džungla Ria de Janeira je ravno pravšnja lokacija za visokooktansko divjanje, strelske obračune in seveda eksplozije.

Dom (Vin Diesel) in Brian (Paul Walker), na begu pred policijo, se odločita izvesti še  zadnji posel in lokalnemu mafijcu Reyesu ukrasti 100 milijonov dolarjev, ko se jima za petami pojavi ameriški agent Hobbs (Dwayne Johnson). Zgodba, tako kot tudi sami liki, je zgrajena iz klišejev, prav vsak dialog je že dobro znan in rezultat vsake dirke povsem predvidljiv. A tako kot pri romantičnih komedijah sta tudi pri tovrstnih akcionerjih kakovost izvedbe in privlačnost likov tisto, kar film naredi ali uniči – in Hitri in drzni 5 je preprosto zelo dobro posnet popkorn užitek. In morda bo šesti del še boljši. Počakajte po napisih in si oglejte zanimiv nastavek za nadaljevanje.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2011.

Napovednik:

Leave A Comment