Kung fu panda 2

Panda v drugo udari še močneje. Ocena: 4. Animirana družinska pustolovščina.

Režija: Jennifer Yuh. Režija sinhronizacije: Jernej Kuntner.

Glasovi: Jack Black/Klemen Slakonja, Angelina Jolie/Tanja Đurić Ribič, Gary Oldman/Uroš Smolej, Seth Rogen/Bojan Emeršič, David Cross/Jernej Kuntner, Jackie Chan/Klemen Mauhler, Dustin Hoffman/Pavle Ravnohrib, Jean-Claude Van Damme/Vid Valič, Lucy Liu/Pia Zemljič, Michelle Yeoh/Urška Hlebec, James Hong/Iztok Valič, Victor Garber/Iztok Jereb. 90 minut.

Pri nadaljevanjih priljubljenih in pristnih filmov zmeraj obstaja nevarnost, da bo drugi del prazen in namenjen predvsem izkoriščanju prepoznavnosti prvega dela. In za Kung fu pando je bila ta skrb upravičena. Zgodba prvega filma je v veliki meri temeljila na tem, da je panda Po v svetu kung fuja sprva kot riba na kopnem, a sčasoma najde svoje mesto pod soncem, česar v drugem delu ni mogoče ponoviti. Vendar so tovrstne skrbi bile odveč, saj je drugi del še boljši in to v skoraj vseh pogledih. Zgodba je polna akcije in še bogatejša s humorjem, šale delujejo,tudi v slovenščini, animacija je zaradi 3D nekoliko izdatnejša (čeprav spet ne toliko, da bi upravičila dražjo vstopnico in neudobna očala), sinhronizacija pa sodi med najboljše doslej.

Zgodba se posveti enemu izmed ključnih vprašanj, ki so bila v prvem delu odlično in zabavno zamolčana: kdo sta Pojeva starša in kako to, da ga je vzgajal gosak. Ostali člani ekipe silnih bojevnikov imajo večje vloge in se razvijejo v zabavne like, odličen je tudi lik negativca Shena ter njegove tolpa volkov in goril.

V Kung fu pandi 2 smeha ne manjka, medtem ko je akcija zelo preudarno razporejena čez cel film, tako da nikoli ne zapade v dolgčas, vendar pa tudi ne vključuje preveč nasilja, ki bi lahko koga odvrnilo. Skratka zelo priporočljiv film za vso družino.

Prvič objavljeno v Vikendu junija 2011.

Napovednik:

Comments
One Response to “Kung fu panda 2”
Leave A Comment