Medvedek Pu (Winnie the Pooh), 2011

Preprosta, a pristna otroška zgodba. Ocena 4 od 5. Risani film.

Režija: Stephen J. Anderson, Don Hall

Režija sinhronizacije: Robert Waltl in Vojko Sfiligoj

Glasovi: Janez Hočevar – Rifle, Uroš Buh, Miki Vlahovič, Sandi Pavlin, Jernej Kuntner, Jakob Slapar, Tanja Potočnik, Iztok Jereb, Nuka Grom, Niko Goršič, Primož Petkovšek

Biti star pet, morda šest let … Veseli spomini otroške igrivosti, brezbrižne zabave, tekanja v naravi, plišastih igrač, spoznavanje vsega novega. Vsega. Občutki, ki jih je Terrence Malick poskušal (in uspel) ujeti na filmski trak v Drevesu življenja, se ob ogledu Medvedka Puja gledalcu nehote pojavijo sami.

Disneyjeva risanka, posneta po knjižnih predlogah A.A. Milna, je pristno otroška, neobremenjena z napeto in zapleteno zgodbo ter kompleksnimi liki, a hkrati še zmeraj zanimiva in zabavna. Živali v Stoletnem gozdu poskušajo najti izgubljeni rep oslička Sivčka, nato iščejo svojega človeškega prijatelja Christopherja Robina, za katerega mislijo, da je ugrabljen, Pu pa se ves čas trudi dobiti nekaj medu, da bi potešil lakoto.

Seveda je zgodbo mogoče gledati tudi z odraslimi očmi, kot prigodo o skupini nepismenih bedakov, ki ustvarijo namišljenega sovražnika, pripravijo past zanj in se sami ujamejo vanjo, morda torej celo kot metaforo za vojno v Iraku ali kaj podobnega. A podobno kot pretirano analiziranje vsake druge srčno otroške zadeve to nikakor ni tako zabavno kakor se znova počutiti star pet let.

Prvič objavljeno v Vikendu oktobra 2011.

Leave A Comment