Filmska ocena: Pr’ konc sveta (The World’s End), 2013

Pr’ konc sveta (The World’s End)

Režija: Edgar Wright. Igrajo: Simon Pegg, Nick Frost, Paddy Considine, Rosamund Pike, Martin Freeman. ZF komedija. 109 minut.

Ocena: 4. Konec je blizu … spijte kaj. 

Konci niso nikoli preprosti in tudi zaključek »sladoledne« trilogije  avtorjev Edgarja Wrighta in Simona Pegga ni preprost, niti lahkoten film. Podobno kot prva dva dela, Noč neumnih mrtvecev in Vroča kifeljca, se tudi Pr’ konc sveta potrudi s sprevračanjem žanrskih vzorcev v komične (a ne parodične) namene, vendar pa je to pot osrednja zgodba precej bolj temačna.

Tema moškega (ne)odraščanja je še zmeraj prisotna, pri čemer je v tem filmu Peggov lik tisti, ki želi zadržati/znova najti mladostniško navdušenje nad življenjem, saj se tudi pri štiridesetih v svetu odraslih ne znajde. Njegov cilj je s prijatelji izvesti t.i. zlato miljo popivanja skozi 12 pubov rojstnega mesta, kar je podvig, ki mu niso bili kos na zadnji dan srednje šole. A vrnitev v domač kraj ni ravno domačna, saj se je v času njihove odsotnosti veliko spremenilo … Zasedba je odlična in daje vtis, da gre za dejansko skupino prijateljev, ne zgolj igralce, ki opravljajo svoje delo, posebni učinki pa ponovno presenetljivo spektakularni.

Prvič objavljeno v Vikendu julija 2013.

Napovednik za film Pr’konc sveta:

Leave A Comment