Filmska ocena: Iron Man 2, 2010

Iron Man 2 je zabavna akcija za ob pokovki. ZF akcijska pustolovščina.

Režija: Jon Favreau. Igrajo: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell, Gwyneth Paltrow.

Ocena: 3.

Pred dvema letoma je Iron Man v svet stripovskih filmov vnesel precej svežine, saj je uspešno združil odlično akcijo z impresivnimi posebnimi učinki, razdelano in (za stripovske razmere) prepričljivo zgodbo ter odlične like, predvsem Tonyja Starka/Iron Mana v podobi Roberta Downeyja Jr. Hkrati je film v zaključku podrl enega od stripovskih stereotipov, ko je Tony Stark priznal, da je Iron Man.

V nadaljevanju se Stark vrne kot Iron Man, ki se prepira z vlado ZDA, saj ta želi prevzeti njegovo orožje. Sam temu nasprotuje, a je hkrati v krizi, saj je ugotovil, da umira zaradi paladijevega vstavka (ki poganja obleko Iron Mana in tudi njegovo telo). Ob tem se nenadoma pojavi Ivan Vanko (Rourke), sin ruskega znanstvenika, ki je sodeloval pri razvoju ključnih tehnologij Stark Industries s Tonyjevim očetom, a na koncu ostal praznih rok. Vanko skuša ubiti Starka, a ko mu ne uspe, ga pod svoje okrilje vzame Starkov konkurent Justin Hammer (Rockwell).

Režiserju Favreauju je uspelo odlično nadaljevati zgodbo Iron Mana in pripraviti teren za tretji film ter združen/skupen film Marvellovih superjunakov Maščevalci. Posledično je žrtvoval nekaj zgodbe, saj je tempo na več točkah neenakomeren, nekateri liki, predvsem Ivan Vanko, pa premalo dodelani. Kljub temu je Iron Man 2 zelo zabaven akcijski spektakel, ki nikakor ne bo spremenil sveta, je pa prijeten način kako preživeti dve uri v družbi pokovke.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2010.

Napovednik filma Iron Man 2

Leave A Comment