Filmska ocena: Stotnik Amerika: Zimski vojak (Captain America: The Winter Soldier), 2014

Stotnik Amerika 2: Trije stotnikovi dnevi. 

Režija: Anthony in Joe Russo. Igrajo: Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Robert Redford.

Ocena: 4

Stotnik Amerika: Zimski vojak je najboljši akcijski vohunski triler od zadnje Misije: Nemogoče, saj uspe združiti paranoičen občutek boja proti zaroti s spektakularnimi akcijskimi scenami in prepričljivimi junaki. Scenaristi in režiserja so ustvarili deveti film v seriji, ki pa ga je mogoče brez težav spremljati, čeprav še nisi videl nobenega prejšnjega. Ključni elementi zgodbe na hitro razloženi, medtem ko je najpomembnejše dogajanje v ospredju filma posledica novega razvoja dogodkov.

Resda je film poln referenc na druge junake in dogodke iz Marvelovega filmskega vesolja, vendar je njihovo omenjanje za pričujočo zgodbo ravno toliko pomembno kot referenca na Šund: oboževalcem dajo dodatno zadoščenje. Poleg akcijskih scen film odlikuje tudi odlična zasedba, posebno omembo si zaslužita Robert Redford, ki že s samo pojavo doda težo, in Scarlett Johansson, ki jo bomo letos videli v kar šestih filmih, kot kaže vsakič v odlični formi.

Prvič objavljeno v Vikendu aprila 2014.

Napovednik filma Stotnik Amerika: Zimski Vojak (Captain America: Winter Soldier)

Leave A Comment