Filmska ocena: Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy), 2014

Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy)

Režija: James Gunn. Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Lee Pace, Karen Gillan. ZF pustolovščina. 122 minut. 2D ali 3D: 2D.

Ocena: 4. Vesoljski film.

Zabavna vesoljska pustolovščina Varuhi galaksije bi težko imela bolj odbito zasnovo, saj med drugim vključuje dva nasilneža v podobi govorečega rakuna in premikajočega se drevesa, tatu z walkmanom in kaseto hitov iz osemdesetih, sestri bojevnici, od katerih ima ena kožo zelene barve, druga pa modre, Lajko in rudnik v glavi neznanega mrtvega božanstva. Režiserju in soscenaristu Gunnu uspe obdržati vso to norost v službi akcijske zgodbe in všečnih, prepričljivih junakov.

Nekoliko manj uspešen je z negativci, saj preveč nihajo med vsemogočnostjo in nepomembnostjo, vendar pa je v hitrem tempu zgodbe in pestrem dogajanju to mogoče spregledati. Kakovost produkcije je zelo visoka, povsem na nivoju ostalih Marvelovih filmov, kar Varuhe galaksije uvršča ob bok Iron Mana in Maščevalcev (s katerimi se bodo v nadaljevanjih tudi najbrž srečali), le da gre za precej bolj »vesoljski« film, tako v izvirnem kot v prenesenem pomenu.

Prvič objavljeno v Vikendu julija 2014.

Napovednik za film Varuhi galaksije:

Leave A Comment