Filmska ocena: Igre lakote: Upor, 2. del (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2), 2015

Zadnji del Iger lakote je tako revolucionarno nepotreben kot Matrica: Revolucija. 

Režija: Francis Lawrence.  Igrajo: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Julianne Moore.

Ocena: 2

Igre lakote so se začele z lačnimi otroci, ki so se prisiljeni v imenu nadzora prebivalstva boriti za golo preživetje v gladiatorski areni. Zaključek serije obdrži ključne sestavine knjige, na kateri temelji, kar zgodbo glavne junakinje pripelje do brutalnega konca.

Žal je to konec zelo dolgočasnega filma, v katerem si režiser vzame preveč časa za ponavljajoče se vzorce tokratne “igre” in premalo za akcijske dele, ki zgodbo premaknejo naprej, pri čemer like, razen glavne junakinje, le sprehodi čez sceno, ne da bi pustili svoj pečat.

Prejšnji del, ki je podal zgolj nastavke za končni obračun, je bolj napet, zanimiv in energičen, pa čeprav je akcija temeljila predvsem na psihični preobrazbi junakinje, vržene v povsem drugačen svet. Pravzaprav bi prvotna ideja zaključka lanskega filma, ki je nato postala predzadnja scena, v kateri Katnis obleži zadavljena na tleh, morda celo bila boljši konec. Čeprav filmi zvesto sledijo precej subverzivnim in dobro napisanim knjigam, je ta film revolucionaren samo toliko, kot je bila Matrica: Revolucija. In prav tako nadležno nepotreben.

Prvič objavljeno v Vikendu novembra 2015.

Leave A Comment