Tom Hiddleston: V srcu sodobnih strahov

Vohunska serija Nočni receptor je bila povod, da sem na Vikendu dobil priložnost za pogovor z enim najbolj vročih igralcev ta hip.

Tom Hiddleston je esenca britanskosti. Zmeraj vljuden in, kot je izdajal njegov hripav glas, tudi po večurnem odgovarjanju na vprašanja novinarjev voljan poiskati poglobljene odgovore. Seveda lahko črpa iz klasične izobrazbe iz angleške literature, a kot pričajo njegove vloge, je za njegovim nastopom še veliko več. Tudi pobalinska karizma in intelektualni šarm, ki sta ga ne nazadnje naredila idealnega negativca v Maščevalcih in zaradi katerih se vzpenja po lestvici kandidatov za novega Jamesa Bonda. To mu uspeva tudi z vlogami, kakršna je v seriji Nočni receptor.

Videli smo lahko tri različne napovednike za serijo, enega za britanski, drugega za ameriški in tretjega za azijski trg, pri čemer je videti, kot da gre za tri različne serije. Britanski izpostavlja spletke, skrivnosti, ameriški se že začne z eksplozijami in je poln akcije in nasilja, medtem ko je azijski počasen in skorajda zenovski. Kateri od njih je najbližje seriji?

To je zelo zanimivo. Mislim, da gre za razumevanje različnih trgov. Sam bi rekel, da Nočni receptor združi vse te lastnosti. Serija ima zelo dober tempo, akcija pelje zgodbo naprej in osupne. Ker je serija šesturna, si lahko privošči, da gledalce pritegne postopno s skrivnostmi in spletkami, pa tudi z glamurjem. In mislim, da tretji prikaz, ki ste ga omenili, meri tudi na to, da je serija zelo zapeljiva in vroča. Richard Roper, kot ga igra Hugh Laurie, pomeni neverjetno bogastvo in uglajenost, kar je navzven privlačno in zapeljivo, pod površjem pa se skriva bistveno bolj temačen cilj.

Kako je sodelovati z režiserko Susanne Bier, ki je poznana po tem, da na platno pričara presunljiva čustva in razkriva sivino morale? Kako se to pozna pri njenem režiranju in kako se to razlikuje od britanskih ali ameriških režiserjev, s katerimi ste sodelovali?

Susanne je izjemna. Ima izredno natančen in pretanjen kompas za resnico v človeških vrednotah. Zelo stroga je pri tem, kar dovoli na kameri, in to je bil zame velik izziv, a me je hkrati tudi pomirjalo. Zelo močna oseba je in ima natančen pogled v čustveno, psihološko resnico. Vso zasedbo je nenehno spodbujala, naj se trudimo čim bolj približati psihološki natančnosti in kompleksnosti svojih likov. Menim, da ima neverjetno sposobnost za te stvari in da ji je uspela narediti vse zelo resnično, tako da nobena poteza ni videti površinska. In to zelo cenim.

Več na delo.si
Serija Nočni receptor (Night Manager) je na sporedu vsak ponedeljek na AMC ob 21.00

Prvič objavljeno v Vikendu marca 2016.

Foto: AMC

Leave A Comment