Ivana Miličević, Banshee: V življenju smo vsi antijunaki

Nekdanje Bondovo dekle in ameriško sanjsko dekle iz Pravzaprav ljubezen Ivana Miličević se je z družino pri petih letih iz Sarajeva preselila v Michigan in kmalu odkrila igralstvo. Večino uspešne in raznolike kariere je namenila epizodnim vlogam na televiziji, poleg vloge v Casino Royale in računalniških igrah Command & Conquer pa je najbolj znana po glavni vlogi v seriji Banshee, ki se je ravno vrnila s četrto, zadnjo sezono ob sobotah zvečer na Cinemax. To je bila tudi osrednja tema pogovora, poleg Zdravka Čolića, borilnih veščin, Seinfelda in čudaških frizur.

Vaša družina prihaja iz Hrvaške in Bosne, ali pogosto obiščete te kraje?

Poleti sem bila v Dubrovniku in je bilo odlično, prihodnje poletje pa si želim ogledati vse tiste majhne otoke, Kornate. Pa tudi v Sarajevo še želim, ker od vojne nisem bila tam. Sicer pa obožujem veliko stvari na Hrvaškem, rada pijem slivovko, jem palačinke in pa ribe, preprosto pripravljene, malo olivnega olja in česna, pa na gril in smo. Lansko poletje sem prvič imela priložnost raziskovati sama, s fantom, brez družine. Doslej sem Hrvaško zmeraj doživljala z družino, kot da sem še vedno stara 15.

Ste bili v mladosti izpostavljeni glasbi, filmom ali drugi kulturi iz bivše Jugoslavije?

Da. Odraščala sem v Sarajevu do petega leta in spomnim se, da sta starša poslušala Zdravka Čolića. Ko sem na Hrvaškem s sestrično, greva običajno v klube, kjer vrtijo narodno glasbo, običajno v srbske. Se pa iz otroštva spomnim veliko glasbe s Splitskega festivala zabavne glasbe, recimo neke pesmi o palačinkah. Nove glasbe pa ne poznam, zdaj je vsa ta glasba »world music«.

Ne skrbite, Zdravko Čolić je še vedno popularen.

(smeh)

Celoten intervju je na voljo na Delo.si.

Celoten Banshee je na voljo na HBO Go, tukaj je napovednik 4. sezone:

Leave A Comment