Paul Rudd in Leslie Mann v filmu To so 40 (This is 40)

Filmska ocena: To so 40 (This Is 40)

To so 40 je pogosto smešna, a nepovezana komedija, ki ne doseže aktualnosti ali humorja predhodnika Napumpana.

Režija: Judd Apatow. Igrajo: Paul Rudd, Leslie Mann, Maude Apatow, Iris Apatow, Jason Segal, Megan Fox, John Lithgow, Albert Brooks, Chris O’Dowd.

Ocena: 3. 

Glavna junaka se skušata na razne zabavne načine soočiti z dejstvom, da sta stara 40 let. Pravzaprav je o filmu težko povedati kaj več, ne da bi razkrili podrobnosti zgodbe, ki jih je v 133-minut dolgem filmu zares veliko. Pete in Debbie (Rudd in Mann) sta sestra in svak glavne junakinje iz filma Napumpana, ki sta predstavljala nasprotje drugi skupini prijateljev, zadetkom, ki načrtujejo spletno stran posvečeno delni goloti na filmu. To pot sta v ospredju, a se ne zdi, da bi se njuno življenje kaj bistveno premaknilo naprej in ga pravzaprav tudi dogodki celotnega filma premaknejo le za korak.

To so 40 je eden tistih filmov, v katerih ni v ospredju to kaj se zgodi, temveč kako se dogaja. Zasedba je zabavna in uspe izraziti vse komične trenutke scenarija, a je videti prej kot terapevtski projekt režiserjeve družine (Judd Apatow je poročen z glavno igralko Leslie Mann, hčerki pa igrata njuni hčerki) kot pa dejanski film. Končni rezultat je na trenutke resnično smešen, z nekaj umestnimi opazkami o odraščanju, a vseeno daleč od celovitosti Komikov ali Napumpane.

Prvič objavljeno v Vikendu decembra 2012.

Napovednik filma To so 40

Leave A Comment