Grozljivka Vi ste naslednji.

Top 7 grozljivk v videotekah

Noč čarovnic je pred vrati in poleg bučnega okrasja je na obveznem seznamu tudi ogled grozljivk. Mi smo pobrskali po videotekah DKino, HBO Go, Pickbox in Voyo, da boste lahko izbrali svojo dozo groze.

Vi ste naslednji oz. Naslednji ste vi (You’re Next)

Na voljo v DKino in Voyo.

Film se pojavlja pod dvema slovenskima naslovoma, a gre za isti, odličen slasher. Razširjena družina se zbere na praznovanju v odročni podeželski hiši, ko navidezno idilo prekinejo puščice, hišo pa obkolijo morilci v živalskih maskah. Začne se boj na življenje in smrt, ki pa je zaradi novega dekleta enega od sinov presenetljivo izenačen.

Krvi ne manjka, pa tudi šokantnih preobratov ne, zato je film primeren predvsem za tiste z dobrim želodcem.

 

 

Drakula (Bram Stoker’s Dracula)

Na voljo v DKino in Pickbox.

Režiser Botra in Apokalipse zdaj! je odgovoren tudi za bržkone najboljšo priredbo klasičnega romana, ki je predstavil vampirskega grofa. Vizualno dovršen film se ponaša z zvezdniško zasedbo na čelu z Anthonyjem Hopkinsom, Keanom Reevesom in nepozabnim Garyjem Oldmanom v vlogi naslovnega grofa.

 

 

Ne spreglejte tudi teh klasik: Carrie (v HBO Go) režiserja Briana De Palme, posnet po romanu Stephena Kinga, Intervju z vampirjem (v DKino) s Tomom Cruisom, Bradom Pittom in 11-letno Kirsten Dunst v glavnih vlogah ter krasno odo nesmrtni (vampirski) ljubezni v Večnih ljubimcih (v DKino).

Lahko noč, mamica (Ich seh Ich seh)

Na voljo v HBO Go.

Avstrijski film je navdušil na Liffu 2014, kjer je prejel tudi nagrado vodomec. Dečka živita na podeželju s svojo mamo, ki je pravkar prestala operacijo, zato je njen obraz povsem povit.

Če sodite med tiste, ki si med grozljivkami pokrivajo oči, raje poskusite uganiti, kaj se skriva pod povojem in za angelskimi otroškimi obrazi kar čez dan.

 

 

Idila

Na voljo v DKino in Voyo.

Na seznamu seveda ne sme manjkati domača produkcija. Slovenski mojster groze Tomaž Gorkič je lani navdušil s prvo slovensko celovečerno grozljivko. Zgodba se odvija v hribih, kjer poteka modno fotografiranje, ki ga prekineta možaka iz rovt, prišleke pa odvlečeta v svojo klet na posebno žganjekuho.

V Voyo so na voljo tudi Gorkičevi kratki filmi Veriga mesa in Med mano, tabo in bogom.

 

 

Več na Tehniku

Leave A Comment