underworld-resident-evil

Vrnitev na začetek tisočletja: Nevidno zlo in Podzemlje sta nazaj

Če se na televiziji obešamo na osemdeseta in v glasbi na devetdeseta, pa so filmi zahrepeneli po začetku tisočletja. Natančneje po neprimerno pomanjkljivo in oprijeto oblečenih ženskah, ki pobijajo pošasti.

Najprej bomo ponovno srečali vampirsko sejalko smrti Seline v podobi Angležinje Kate Beckinsale, ki v črnih, oprijetih, usnjenih oblačilih in visokih petkah pred seboj kosi volkodlake, vamprije in ljudi. Peti film v seriji (šesti, če štejemo še animiran omnibus Underworld: Endless War) nosi podnaslov Krvave vojne in nadaljuje kompleksno zgodbo o hibridih med vampirji in volkodlaki ter krvnih linijah, ki jim je večina gledalcev nehala slediti že v drugem filmu, saj sta noir akcija in nepozabna Beckinsalova nedvomno glavni atrakciji serije.

Januarja pa se vrača akcijska junakinja, ki je začela trend. Milla Jovovich bo še šestič in glede na naslov najbrž zadnjič masakrirala zombije in njihove mutante v Nevidnem zlu: Zadnje poglavje. Film ponovno režira Millin mož Paul W.S. Anderson, medtem ko Podzemlja ni režiral “g. Beckinsale” Len Wiseman, saj je zaposlen s pripravami na nov Umri pokončno. Namesto njega je za kamero prvič ženska, Anna Foerster, ki se je doslej kalila na televiziji, v serijah Zločinski um in Outlander. In to je najbrž tudi ena najbolj zanimivih stvari pri obeh filmih. Uživajte v napovednikih, oceni pa sledita, ko bosta filma v kinu.

Leave A Comment