Lego Batman film.

Filmska ocena: LEGO Batman film (The LEGO Batman Movie), 2017

LEGO Batman film (The LEGO Batman Movie)

Režija: Chris McKay. Glasovi: Will Arnett/Kristijan Ostanek, Michael Cera/Domen Valič, Zach Galifianakis/Klemen Slakonja, Rosario Dawson/Maja Martina Merljak. Animirana pustolovščina. 90 minut.

Ocena: 4. Batman v slovenščini, a premalo kockast.

LEGO Batman film je predvsem nov film o Batmanu, ki parodira dosedanje filmske (in v manjši meri tudi stripovske in animirane) različice Viteza teme. Kot tak je zabaven in bo nasmejal oboževalce Batmana, z neprestano akcijo in številnimi šalami pa navdušil tudi mlajše gledalce. A kot nadaljevanje LEGO filma izpred dveh let film pusti precej medel vtis.

Filma povezujeta predvsem vizualna podoba in lik samovšečnega Batmana, medtem ko so krasni koncepti iz kock sestavljenega sveta samo bežno omenjeni in niso izkoriščeni za osrednjo temo. Rezultat je torej precej tradicionalna, čeprav iskriva parodija, ki bo ostala v spominu kot najbrž najbolj zabaven vnos v trenutni poplavi filmov z Batmanom, a hkrati tudi kot film, ki je zavrgel izjemno zasnovo v zameno za lahkotne in samoreferenčne, pa čeprav smešne šale. Film je sinhroniziran v slovenščino in kljub manjši zmedi v deloma prevedenem poimenovanju zlikovcev, so dialogi in zvok prepričljivi, Kristijan Ostanek pa navduši kot Batman.

Prvič objavljeno v Vikendu februarja 2016.

Kaj je to: LEGO Batman film

Leave A Comment