Kino: Mali šef, Velikanka, Maščevanje, Neznanka, Kurja polt, Stalker

Mali šef: Cineplexx, Kolosej in Kino Bežigrad
Tim dobi bratca, a zdi se, da je edini, ki ga zmoti, da je bratec ves čas v obleki. In da nekaj naklepa. Pravzaprav Tim ni daleč od resnice, saj poskuša njegov bratec poskrbeti, da bodo ljudje imeli dojenčke raje kot psičke.

Velikanka: Cineplexx, Kolosej in drugod
Gloria je povsem na dnu, ko ugotovi, da s svojimi dejanji nekako upravlja ogromno pošast, ki napada Seul na drugi strani sveta. Dramo z ZF elementom je režiral španski kultni režiser Nacho Vilagondo, v glavnih vlogah pa nastopita Anne Hathaway in Jason Sudeikis.

Maščevanje: Kolosej
Arnold Schwarzenegger se poskuša še v dramski vlogi, v tragični zgodbi človeka, ki mu v letalski nesreči umreta žena in hči, tako išče odgovornega kontrolorja letenja, da bi zahteval opravičilo. Temačna drama ni naletela na posebej pozitivne kritike, z izjemo Schwarzeneggerjeve igre.

Kurja polt: Kinoteka in Kinodvor
V Kinoteki in Kinodvoru poteka festival kultnega filma, ki bo predstavil tri novosti, vključno z iransko srhljivko V senci, se poklonil kultni švedski igralki Christini Lindberg, ki bo festival tudi obiskala, zraven pa prikazal še jagodni izbor žanrskih klasik, zbranih pod sloganom letošnjega festivala: represija in revolt.

Neznanka: Kinodvor
Brata Dardenne se vračata z novim filmom in novimi moralno težavnimi dilemami filmskih junakov. Zdravnici Jenny v ordinaciji zvečer nekdo pozvoni na vratih, vendar ne odpre, saj so uradne ure mimo. Ko naslednje jutro v bližini najdejo truplo neznane ženske, Jenny v grozi ugotovi, da je to najbrž bila oseba, ki je ponoči zvonila in se odloči odkriti njeno identiteto.

Kinoteka: Stalker
S Stalkerjem je ruski režiser Andrej Tarkovski dokončno zacementiral svoje mesto med velikani ZF. Čeprav je zgodba o prepovedani coni in sobi, ki izpolnjuje želje, polna političnih alegorij na Sovjetsko zvezo, je izvedba tako brezčasna, da so več kot učinkovite tudi v sodobnem svetu. Po mnenju številnih kritikov en najboljših filmov vseh časov.

Leave A Comment