Scena iz filma hitri in drzni 7.

Najhitrejši in najbolj drzni podvigi

V kino je prišel že osmi del franšize Hitri in drzni, prvič z negativko, Cipher, ki jo upodobi zmeraj odlična Charlize Theron (Pobesneli Max: Cesta besa). Kot kaže napovednik, Cipher omreži glavnega junaka serije Dominica Torreta (Vin Diesel), tako da se ta ponovno znajde na strani kriminalcev, kjer je bil na začetku prvega filma, le da je to pot njegova družina na drugi strani.

Brianovo slovo v Hitri in drzni 7

V prejšnjem filmu ne manjka norih scen, od skakanja z avtomobili iz letala, do številnih divjih pretepov, a najbolj ostane v spominu seveda famozni skok med stolpnicami v Abu Dabiju.

Liki v Hitrih in drznih niso prav zares kompleksni, saj mora Dom kar naprej poudarjati, da mu je družina najpomembnejša. Podobnega mnenja pa je tudi Deckard Shaw (Jason Statham), negativec tega filma, saj je na misiji maščevanja brata, ki ga je Domova ekipa oz. družina ustavila (in spravila v komo) med poskusom kraje orožja v šestem delu.

Sedmi film je v veliki meri zaznamovala smrt Paula Walkerja, ki je upodobil Briana, enega od glavnih likov, tako da ga je v nekaterih nedokončanih scenah odigral njegov brat. Walkerju je posvečen tudi zaključek filma in pesem See You Again, ki jo za film posnel Wiz Khalifa. Tudi sicer so soundtracki filmov Hitri in drzni zmeraj polni odlične glasbe.

Film Hitri in drzni 7 je na voljo v HBO Go.

Dom proti Brianu proti vlaku v Hitri in drzni

Če smo malo nostalgični, se najprej vrnimo na sam začetek prijateljstva med Domom in Brianom, ki je zaznamovalo prvih sedem filmov. Čeprav začneta vsak na svoji strani zakona, Dom kot kriminalec, Brian pa kot policist pod krinko, kmalu postaneta prijatelja, saj ju druži ljubezen do avtomobilov, Brian pa se tudi zaplete in nato poroči z Domovo sestro. A zaključek prvega filma je največji preizkus tega prijateljstva, ko Brian skuša aretirati Doma, a ga ne more dohiteti. Seveda pa ni prave mestne dirke brez bližajočega se vlaka.

 

 

Tank za petami v Hitrih in drznih 6

Eno večjih presenečenj šestega filma je, ko skrbno načrtovan napad Domove ekipe na konvoj preprodajalca orožja Shawa (Luke Evans) ustavi tank. Poleg tega se izkaže, da je njegova desna roka Domovo dekle Letty (Michelle Rodriguez), za katero so mislili, da je mrtva. V resnici je še kako živa in nevarna, le spomin je izgubila. A seveda se spomni, kako izvesti enega bolj spektakularnih skokov/preobratov z avtomobili, na viaduktu avtoceste, prek tanka.

 

Več na Tehniku

Leave A Comment