Mantis in Drax v filmu Varuhi galaksije 2. dejanje

Filmska ocena: Varuhi galaksije 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Varuhi galaksije 2. dejanje še izboljšajo vse, kar je bilo odličnega v prvo in dodajo še več razvoja likov in srčnosti.

Varuhi vračajo udarec. Ocena: 5. Režija: James Gunn. Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Kurt Russell, Karen Gillan.

Pred tremi leti so Varuhi galaksije dokazali, da so obskurni stripovski junaki odličen material za sveže zgodbe in predstavili eno najboljših vesoljskih oper v zadnjih desetletjih. In čeprav bi v Varuhih težko našli veliko napak, je nadaljevanje boljše na vseh ravneh. Morda koristi, da je film (bojda nenamerno) zgrajen podobno kot eno najboljših nadaljevanj vseh časov, Imperij vrača udarec, a pravi razlog je v prepričljivih, zanimivih in predvsem zabavnih junakih, ki pritegnejo gledalca bolj številni spektakularni posebni učinki. Razen morda nove podobe nasilnega drevesa Groota, ki je kot malček tako prikupen, da omehča celo srca zakrknjenih zločincev, ko po uporu na vesoljski ladji pobijajo vse, ki so še zvesti odstavljenemu kapitanu.

Zgodba pelje člane ekipe v različne smeri, kar režiser odlično izkoristi za gradnjo in vzdrževanje pravega tempa in raziskovanje vzporednih idej. A najbrž največji dosežek je, da gre za nadaljevanje (in 15 film v seriji Marvelovega filmskega vesolja), ki tako malo razlaga za nazaj in gradi za naprej, da si ga lahko ogleda vsak ljubitelj ZF, ne glede na kilometrino stripovskih filmov zadnjega desetletja.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2017.

Kratka video ocena instantnica Varuhi galaksije 2. dejanje:
Leave A Comment