Kino: V mreži, Kako biti latino ljubimec, Mama, Pasji smisel življenja, Nisem tvoj zamorc

V mreži: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad
Emma Watson se po Lepotici in zveri vrača na filmska platna s filmom o nevarnostih zlorabe tehnologije, o nadzoru, izgubi zasebnosti in svobode. Njen lik dobi službo v uspešnem tehnološkem podjetju, kjer hitro napreduje, a ko od nje zahtevajo, da se povsem odpove zasebnosti, ugotovi, da se za na videz dobrohotnimi načrti podjetja, skriva zarota. V vlogi negativca prvič Tom Hanks.

Kako biti latino ljubimec: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad
Z režijskim prvencem bo za smeh ta teden poskrbel komik Ken Marino z zgodbo o Maximu, ki se preživlja z zapeljevanjem starejših žensk. Po 25 letih zakona Maximo pristane na cesti, saj ga njegova osemdesetletnica zamenja za mlajšega. Ko se preseli k sestri in nečaku, najde novo tarčo, med osvajanjem pa se v ta posel odloči vpeljati še nečaka.

Mama: Kolosej
Penelope Cruz igra naslovno mamo, ki zboli za rakom na dojki in se med zdravljenjem zbliža z moškim, ki je pred kratkim doživel travmatično izkušnjo. Kritiki so pohvalili Penelopino igro, med ogledom pa ne pozabite na robce.

Pasji smisel življenja: Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad
V filmu spremljamo psa, ki skozi več življenja in reinkarnacij odkrije svojo nalogo v življenju. Kot mladiček pride k mlademu fantu Ethanu, nato je policijski pes, potem živi s krasno družino in se v zadnji reinkarnaciji spet vrne k prvotnemu lastniku. Film temelji na uspešnem romanu, režiral pa ga je avtor filmov Čokolada in Muharjenje v Jemnu.

Nisem tvoj zamorec: Kinodvor

Zmagovalec ljubljanskega Festivala dokumentarnega filma temelji na zapisih pisatelja Jamesa Baldwina, ki skozi življenja treh vodij gibanj za državljanske pravice, Malcolma X, Martina Luthra Kinga in Medgarja Eversa, pove zgodbo o ZDA in rasizmu.

Kinoteka: Bilo je nekoč na divjem zahodu

Zadnji špageti vestern Sergia Leone je klasična zgodba o maščevanju in pravici. Mlada ženska odpotuje na zahod, da bi se pridružila svoji družini, a ta je umorjena in ona je naslednja tarča. Kavboj ji stopi v bran in s tem se začne nastavek za epski spopad med dobrimi, zlimi in pokvarjenimi. Film traja skoraj 3 ure, a ni niti za trenutek dolgočasen.

Leave A Comment