Viggo Mortensen v filmu Kapitan Fantastični

Ne spreglejte na TV: Kapitan Fantastični, Deklina zgodba, Oblačno z mesnimi kroglicami, BBC dokumentarci

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Kapitan Fantastični (Captain Fantastic) v DKino

Ben in Vespyr sta nekonvencionalna starša, ki skupaj z otroci živita v osami gozdov, kjer jih vzgajata, šolata in urita in kjer namesto običajnih praznikov raje slavijo Dan Noama Chomskega. A ko Vespyr umre, se Ben z otroci odpravi v civilizacijo, kjer je trk vrednot neizogiben. Drama je polna odličnega humorja in kljub resnim temam, ki se jih loteva, tudi primerno lahotna za poletne večere. Za glavno vlogo očeta je zmeraj odličen Viggo Mortensen (Aragorn iz Gospodarja prstanov) prejel tudi nominacijo za oskarja.

 

 

Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale) v HBO Go

Pretekli teden se je končala prva sezona serije Deklina zgodba, tako je celotna serija sedaj na voljo za verižno gledanje v HBO Go. Serija, ki temelji na slavnem romanu Margaret Atwood, je postavljena v distopično prihodnost, naslovne dekle pa so ženske, ki so še zmožne rojevati. Na oblasti je fundamentalistična verska skupina, ki dekle dodeli vidnejšim predstavnikom družbe in tako skrbi za razmnoževanje. Enemu od poveljnikov dodelijo deklo Offred, glavno junakinjo, ki zgodbo tudi pripoveduje. Prikaz njene krute sedanjosti je prepleten s prebliski na družino in prijatelje v svetu, ki je enak našemu. Atwoodova je zmeraj trdila, da njen roman ni fantastičen, temveč zasnovan na realističnih temeljih in primerih iz zgodovine, serija pa to zgodbo naredi še bolj otipljivo. In srhljivo.

 

 

Več na Tehniku.

Leave A Comment