V kinu: Mumija, Peterica, Avtomobili 3, Ženska, ki je odšla

 

Mumija

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad in drugod
Studio Universal načrtuje celo serijo filmov o klasičnih pošastih, vključno s Frankensteinovo stvaritvijo, nevidnim človekom in Drakulo. A najprej se bo Tom Cruise boril proti ponovno vstalemu egiptovskemu božanstvu, strašni mumiji, pomagal pa mu bo dr. Jekyll v podobi Russella Crowa.

Peterica

Maribox, Kolosej, Cineplexx, in drugod
Francoska komedija o petih prijateljih, ki skupaj najamejo hišo. Nato ugotovijo, da si jo težko privoščijo, saj pobudnik projekta ostane brez ficka, ko njegov oče ugotovi, da se samo pretvarja pri študiju medicine. Zato poskusijo s preprodajo trave. Kaj bi se lahko buržujskim fantom zalomilo?

Avtomobili 3

predpremiera Kranj 11.6.
Strela McQueen se vrača v novem filmu, kjer skuša dokazati mladim generacijam dirkalnih avtomobilov, da je še zmeraj najhitrejši. A opis je nepomemben, film si boste ogledali, ker vas bodo tja zvlekli otroci. Predvsem tisti, ki imajo Strelo McQueena na majicah, torbah, kapah, zvezkih in pižamah.

Ženska, ki je odšla

Kinodvor in Art kino mreža
Filipinski režiser Lav Diaz je že leta ljubljenec slovenskih filmskih kritikov in teoretikov, a šele zdaj je prišel prvi njegov film na redni spored. Ženska, ki je odšla je zgodba o odpuščanju in maščevanju in o sodobni filipinski družbi, predstavljena skozi oči ženske, ki jo po 30 letih izpustijo iz zapora, ko odkrijejo, da je nedolžna.

Kinodvor:

Otvoritveni film Parade ponosa: Kosti spotike
Dokumentarni film raziskuje grozljiv vpliv španske diktature pod generalom Francom na življenje – in številne smrti – LGBTK skupnosti, kar je bila pogosta tema poezije Federica Garcíe Lorce.

Kinoteka

Kratki filmi s festivala Diagonale
Ob številnih nominacijah za oskarje v zadnjih letih in enem najbolj prepoznavnih filmskih glasov v podobi Michaela Hanekeja, je avstrijski film nedvomno med najbolj vplivnimi in prepoznavnimi v tem delu Evrope. Kinoteka danes predstavlja njegovo prihodnost: izbor kratkih filmov iz zadnjega festivala avstrijskega filma Diagonale.

Za aktualen kino spored priporočava Gremo v kino.

Filmske ocene in novice najdete na filmskem portalu Filmstart.

Leave A Comment