Scena iz filma TRansformerji: Zadnji vitez.

Filmska ocena: Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight), 2017

Film Transformerji: Zadnji vitez je orgija eksplozij, posebnih učinkov in kompleksne zgodbe.

Režija: Michael BayIgrajo: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Laura Haddock, Josh Duhamel. ZF akcijski spektakel. 149 minut.

Ocena: 2.

Peti film o transformerjih – robotih, ki se spremenijo v avte – ima še bolj kompleksno zgodbo kot prejšnji, a je prav tako neumna, nelogična in nekonsistentna kot vse doslej. Režiser Michael Bay se drži preverjene formule, tako da zlaga eno eksplozivno akcijsko sceno na drugo, in ko se zdi, da je eksplodiralo že čisto vse (vključno z velikim delom Zemlje in Anthonyjem Hopkinsom), postreže s končnim, polurnim spopadom. Pri tem v film vplete legendo kralja Arturja, drugo svetovno vojno, transformerja Unicrona, ki je velik kot planet (in mu je v risanki glas posodil Orson Wells, to pot pa ne govori), in seveda izdatno paleto dirkaških avtomobilov.

Akcije je dovolj, da absurdnost zgodbe in dialogov ne zmoti pretirano, saj si je ob vsem dogajanju nemogoče zapomniti posamezne poante in preobrate, tako da iz kina odidemo z dokaj prazno glavo, občutkom, da se je veliko zgodilo in nekoliko bolečimi očmi od vseh eksplozij in posebnih učinkov. V sklopu serije Transformerji je Zadnji vitez najmanj zabaven; čeprav je vse grandiozno, se zdi, da je režiser Bay nekoliko izgubil veselje do posebnih, še nikoli videnih trikov. Je pa zato vključil celo vrsto poklonov drugim filmom, od Gladiatorja do Vojne zvezd.

Prvič objavljeno v Vikendu junija 2017.

Kratka ocena za film Transformerji: Zadnji vitez:

Leave A Comment