Scena iz filma Srečen smrtni dan.

Grozljivke tega oktobra: Usnjeni obraz, Srečen smrtni dan, Žaga 8

Oktober je glavni mesec za grozljivke in letos ne bo nič drugače. Trije filmi, ki bodo strašili po kinodvoranah se vrtijo okrog teme ponovnega oživljanja. A bodo oživili tudi obisk v kinu?

Usnjeni obraz (Leatherface)

Žanr: slasher

Franšiza: Teksaški pokol z motorko (predzgodba)

Koncept: Zgodnje življenje fanta, ki bo postal najslavnejši uporabnik motorne žage na filmskem platnu. Film odkljuka številne standardne elemente žanra: psihiatrična bolnišnica, gospodovalna mati, maščevalni, nasilni policist.

Je za kaj? Kritike niso spodbudne, a slabši kot Teksaški pokol z motorko 4 že ne more biti. Tam sta zgodnje igralske izkušnje nabirala Matthew McConaughey in Renee Zellwegger.

Srečen smrtni dan (Happy Death Day)

Žanr: slasher

Franšiza: /

Koncept: Mlada ženska nima najboljšega rojstnega dne, za nameček pa jo zvečer zabode  zamaskirani neznanec. A spet se zbudi v isto jutro in ponovno se vse odvije tako kot prejšnji dan. Podobno kot v komediji Svižčev dan skuša odkriti, kako lahko preseka ta krog.

Je za kaj? Poglej si video oceno instantnico ali preberi oceno filma na Gledalbom.

Žaga 8

Žanr: pornografija mučenja

Franšiza: Žaga (nadaljevanje)

Koncept: Isti kot pri vsakem filmu v seriji. Očitno Ugankar ŠE VEDNO ni mrtev, tudi 10 let kasneje se pojavijo nove pasti, v njih pa novi ljudje, ki si »zaslužijo« kazen. Policija skuša razrešiti primer, a so prav tako žrtve Ugankarjeve igre. A stavimo, da bo konec odprt?

Je za kaj? Napovednik je soliden, a ne prikaže prav nič novega. Vsekakor ni dvoma, da bo navdušil tiste, ki so zadnjih 7 let pogrešali Žago.

To je oktobrska bera grozljivk, ne zamudite pa nove najuspešnejše grozljivke vseh časov, Tisto, ki je še vedno v kinu.

Prvič objavljeno v Vikendu oktobra 2017.

Leave A Comment