spider-man prihod domov homecoming

Pogosta vprašanja za Spider-Man: Vrnitev domov (Spider-Man Homecoming)

Spider-Man: Vrnitev domov predstavlja že tretji ponovni zagon tega junaka v zadnjih dveh desetletjih. Zato smo za lažjo orientacijo pripravili seznam pogostih vprašanj in odgovorov (FAQ).

Kaj počneta Batman in Iron Man v novem Spider-Manu?

Z novim filmom o Spider-Manu, ki je ravno prišel v kino, bo oprijet rdeče-moder kostum oblekel že tretji igralec v tem tisočletju, prvič pa bo v svojem filmu sodeloval tudi z drugimi superjunaki. In čeprav kaže, da bo dokaj klasičen superjunaški film, je novi Spider-Man vseeno poln posebnosti.

Kaj torej v tem filmu počne Iron Man?

Tony Stark je odkril, da je mladi srednješolec Peter Parker skrivnostni junak Spider-Man, in je začel z njim sodelovati; naredil mu tudi mehanski super kostum, ki smo ga videli že v filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna.

Pa počne še kaj drugega?

Obstajajo namigi, da vsaj želi kaj »početi« s Spider-Manovo teto May.

Uf, a ni teta May naštela že vsaj osemdeset pomladi?

Ne, v novi različici jo igra zmeraj privlačna oskarjevka Marisa Tomei, ki je v devetdesetih na platnu (in v resničnem življenju) že ljubimkala z Robertom Downeyjem Jr., igralcem, ki upodobi Iron Mana.

Kakšno vezo pa ima Batman z vsem? A ni on v nekem drugem »vesolju«?

Oskarjevec Michael Keaton je v filmu Batman iz leta 1989 ustoličil ta lik kot akcijskega junaka, v novem Spider-Manu pa bo igral zlobca Vulturja, ki si je svoj kostum in posebne moči ukrojil po jastrebu.

Hm, a bi mu torej lahko rekli morda … Birdman?

Kaže, da ima Michael Keaton res smisel za humor pri izbiri vlog. Mimogrede, v devetdesetih je tudi on igral moža Marise Tomei.

A si Marisa Tomei za soigralce izbira same stripovske junake?

Morda pa bo nekaj na tem, v Rokoborcu, kjer je bila nominirana za oskarja, je igrala skupaj z Mickeyjem Rourkom, ki je bil negativec v Iron Man 2, v Oscarju je bila hči Sylvestra Stallona, izvirnega Sodnika Dredda (in Varuha galaksije), v Marčevih idah in Veliki potezi je bila ob boku še dveh Batmanov, Georga Clooneyja in Christiana Bala, v Ta nora ljubezen pa ob boku Emme Stone, ki je igrala dekle nekdanjega Spider-Mana.

Prav, torej je teta May ključna. Ampak, ali je res, da je Spider-Man tokrat Nizozemec?

Ne, Spider-Mana upodobi 21-letni Tom Holland, ki pa je Britanec, tako kot prejšnji Spider-Man, Andrew Garfield.

 

Leave A Comment