Kaj smo odnesli od Oskarjev 2015

Neil Patrick Harris ni bil niti genialen kot njegov prvi uspešen lik, Dr. Doogie Howser, niti legen-počakajte-daren kot njegova najbolj znana vloga, Barney Stinson iz Kako sem spoznal vajino mamo, uspelo pa mu je biti še manj zavzet kot James Franco in Anne Hathaway pred štirimi leti. Večino krivde gre pripisati scenariju, a NPH ni prepričljivo podal nobene šale, prav tako ni navdušil s čarovniškim trikom z napovedmi v zaklenjeni aktovki. Mar bi ves čas kar pel in plesal ali pa vsaj upodobil še kakšno filmsko sceno tako kot Birdman v spodnjicah.

glave

NEVIDNE PAMETNE GLAVE

Planet TV je zagotovil boljše komentatorje kot lani, ki so celo videli večino filmov in vedeli zares zanimive informacije, aso jih “skrivali”. Čeprav so komentatorji znani s svojim zvočnim podcastom Glave, bi jih bilo to pot kljub vsemu lepo videti.

KLJUČNE STVARI, KI SMO JIH ODNESLI OD LETOŠNJIH OSKARJEV

Prekomerna kompenzacija

Po kritikah zaradi bledikave polti vseh igralskih nominirancev so se skoraj vsi temnopolti zvezdniki razvrstili med podeljevalci.

Najbolj poceni šala

Izbira Kevina Harta (1,63 m) in Anne Kendrick (1,57 m) za podelitev oskarja za kratki film. Tega niti Hartu s svojim humorjem ni uspelo narediti smešnega.

boyhood-1

Fantovska leta premagal Harryja Potterja

Čeprav je Fantovska leta od 7 nominacij dobil le enega oskarja, pa je to boljši izkupiček kot 10-letna filmska serija, s katero je bil ta film pogosto primerjan. Harry Potter je s 6 filmi prejel 12 nominacij, a nobenega oskarja.

Najboljši najstniški vzorniki so geji

Govor Grahama Moora je spominjal na govor Dustina Lanca Blacka, dobitnika oskarja za film Milk leta 2009. Oba sta se zahvalila svojima najstniškima idoloma (Alanu Turingu in Harveyju Milku), da sta sploh preživela najstniška leta in oba sta dobila oskarja za biografska scenarija.

Johna Travolto je treba držati na varni razdalji

V Vročici sobotne noči, kjer si je John Travolta prislužil prvo nominacijo za oskarja, njegov lik poskuša posiliti soplesalko in prijateljico, saj si želi, da bi bilo njuno razmerje več kot le platonsko. Idina Menzel (in v zakulisju tudi Scarlett Johansson) bi si morda morala ogledati ta film.

Lonely island

Dostojanstvo premaga norčije

Za glasbeno točko večera sta poskrbela kasnejša dobitnika oskarja John Legend in Common, čeprav so fantje iz Lonely Island (in Will Arnet kot gostujoči Batman) vsekakor pripravili najboljšo zabavo.

Razvlečene pesmi in umirjene sanje

50. obletnico triurnega filma Moje pesmi, moje sanje, so na oskarjih spomnili z razvlečeno montažo prizorov in predolgim venčkom pesmi v izvedbi nepričakovano umirjene Lady Gaga.

6 je več kot 2

Prezrti Lego film ob strani, Veličastnih 6 je nedvomno boljši film kot Kako izuriti svojega zmaja 2 (čeprav je bil prvi del boljši).

Domača naloga: Narediti si oskarja iz Lego kock.

Prvič objavljeno v Vikendu februarja 2015.

Leave A Comment