Kino ta teden: Zapoj, Božična žurka v pisarni, Paterson, Animateka

Zapoj

Animirana različica televizijske oddaje Bitka talentov z množico ljubkih in samosvojih antropomorfnih živali, ki prepevajo znane uspešnice. Na sporedu v sinhronizirani različici in za puriste tudi s podnapisi.

Božična žurka v pisarni

Kako lahko službena zabava preraste vse okvirje normale? Ko jo organizira lik, ki ga igra T.J. Miller. Zvezdniku serije Silicijeva dolina se pridružijo Jason Bateman, Kate McKinnon, Olivia Munn in Jennifer Aniston.

Paterson

Film, v katerem spremljamo vsakdanje življenje šoferja mestnega avtobusa, ki je tudi pesnik, in njegove žene, je videti kot da bi režiser Jarmusch dobil idejo zanj med vožnjo s kolesom v krogu po stanovanju. Tako kot je pač karikirano prikazan v nepozabni seriji Na smrt zdolgočaseni. A Adam Driver z vsakim novim filmom pokaže, da je še boljši igralec in to se zdi pravi izziv zanj.

Film proti korupciji: Bob Roberts, Snowden, Pokvarjeni poročnik: New Orleans, Prerok

Komisija za preprečevanje korupcije v sodelovanju s Kinoteko organizira festival Film proti korupciji, ki bo predstavil prelomne filme iz tega podžarna, med drugim trumpovski politični triler Bob Roberts, kriminalko Pokvarjeni poročnik: New Orleans, zaporniški triler Prerok in še zmeraj aktualnega Snowdna, ki mu bo v torek posvečena tudi okrogla miza o žvižgačih.

Zmagovalni filmi Animateke: Kinodvor, nedelja ob 20.00 + Anomalisa, sobota in nedelja

Animateka se resda poslavlja v nedeljo, a v velikem slogu, saj bodo ob 20. uri v Kinodvoru na sporedu zmagovalni filmi. Že v soboto zvečer in potem še tik pred zmagovalci pa lahko ujamete enega najboljših animiranih filmov zadnjih let, mojstrovino Charlieja Kaufmana, Anomalisa.

 

Leave A Comment