Patrick Fugit v seriji Outcast.

Robert Kirkman in Patrick Fugit: Ljudje bi se morali bolj bati ptičev

Ljubitelji grozljivk boste tudi po odhodu serij Živi mrtveci in Legion še zmeraj prišli na svoj račun, saj se je v ponedeljek 10. aprila na FOX vrnila serija Outcast o demonski obsedenosti in izobčencu, ki se ga demoni bojijo. O seriji, srhljivem zaključku prve sezone in o tem, kaj ju straši, smo se pogovarjali z avtorjem serije in stripov na katerih temelji, Robertom Kirkmanom, in glavnim igralcem Patrickom Fugitom.

Kaj so vajini najhujši strahovi?

Kirkman: Jaz se bojim predvsem ptičev.

Fugit: (smeh)

Kirkman: Patrick se temu smeji, ker me ne spoštuje. Ampak ptiči imajo kremplje, krila in kljune.

Fugit: Povsod lahko pridejo.

Kirkman: Ja, povsod lahko pridejo, niso vezani na zemljo. Njihovi predniki so dinozavri. Ne vem, zakaj se jih ljudje bolj ne bojijo.

Zaključna scena prve sezone pusti glavnega junaka in njegovo hčerko v nezavidljivem precepu, v začetku druge sezone pa je situacija zelo hitro razrešena. Kaj je bil razlog za to?

Kirkman: Zaključek prve sezone – in kot boste videli tudi druge – prikaže, kako zelo se zgodba spreminja, in nakaže, kako drugačen bo koncept podajanja zgodbe v naslednji sezoni. Zaključek druge sezone morda ni tako dvoumen kot pri prvi, ampak dobro nastavi stvari za naprej, vendar vse do tretje sezone marsikaj še ne bo jasno. Zdaj najbrž že malo prehitevam, ampak zastavili smo še veliko kul stvari.

Ali bomo v drugi sezoni torej izvedeli kaj več o tem, od kod Kylu te nadnaravne moči in zakaj privlači demone?

Fugit: Da, v drugi sezoni je več informacij glede tega kot v prvi, gledalci bodo izvedeli več pravil mitološkega sveta, ki sta ga zgradila Robert in Chris (Black, vodja scenaristov, op.p.). Hkrati pa ta razkritja prav nič ne upočasnijo dogajanja.

Skozi prvo sezono se je zdelo, da postajajo junakinje vse močnejše, v zadnjih epizodah pa sta dve povsem izgubili zagon; Alison se je odločila oditi, Megan pa je postala obsedena. Jima nameravate v novi sezoni povrniti moči in glas, ali pa boste uvedli nove junakinje?

Kirkman: Lik Megan je izgubil moč odločanja, ko jo je bitje obsedlo, a povsem isto bi se v tem primeru zgodilo kateremu koli moškemu liku. Kar zadeva moč njenega karakterja, pa sem mnenja, da jo Wrenn Schmidt upodobi tako, da ji ni para. Ona je čudovita igralka, znatno boljša od Patricka.

Fugit: Moram se strinjati.

Kirkman: (smeh) In to pravim, ko sedim ob Patricku. Moč njenega lika izvira iz tega, kako se sooči s tem, kar je preživela, kako to predela in kako gre naprej. In te stvari bodo v drugi sezoni njenemu liku dale opazno večjo moč nad lastnim življenjem, je pa v zelo temačnem obdobju.

Wrenn Schmidt v seriji Outcast.

Katera dognanja iz ustvarjanja Živih mrtvecev ste prenesli na serijo Outcast?

Kirkman: Precej stvari v povezavi s prenosom stripa na televizijo. Pri Živih mrtvecih sem včasih napisal scene, za katere so mi potem razložili, da jih ni mogoče posneti in je to povzročilo nekaj težav. Pri Outcastu se to še občasno ponovi, a bistveno redkeje.

Ko ste razvijali Outcast, ali ste se ga trudili narediti bolj strašljivega kot Žive mrtvece?

Kirkman: Osebno mislim, da so Živi mrtveci povsem nerealen scenarij. Morda se motim, a mislim, da ni nevarnosti, da bi mrtveci prišli nazaj in nas skušali pojesti. In čeprav demonska obsedenost ni resničen pojav, je zadaj ideja tega, da nimaš nadzora nad seboj, tega, da je nekdo, ki si mislil, da ga poznaš, pravzaprav povsem drugačen- to pa so realne situacije, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju.

Prvič objavljeno v Vikendu aprila 2017.

Foto: FOX

Leave A Comment