Scena iz animiranega filma Avtomobili 3.

Filmska ocena: Avtomobili 3 (Cars 3), 2017

Film Avtomobili  3  je zadetek v polno za mlade oboževalce.

Režija: Brian Fee. Režija sinhronizacije: Tanja Ribič. Glasovi: Primož Forte, Saša Pavlin Stošić, Uroš Smolej, Iztok Valič, Gojmir Lešnjak. Animirana pustolovščina. 109 minut.

Ocena: 4

Izbira za ogled filma, kot je Avtomobili 3 – nadaljevanja ultra priljubljene serije filmov, ki je zaradi vseprisotnosti na otroških igračah in oblačilih postala dejanska franšiza – nikoli ni na strani tistih, ki kupijo vstopnice. Če je otrok obseden s Strelo McQueenom, bo prepričal starše, da ga peljejo v kino. Upor je brezpredmeten.

Na mestu pa je vprašanje, ali ima ta film kak drug cilj kot prodati nove igrače? Predvsem ker prepakira zgodbo prvega filma in nanjo obesi kopico trendovskih moralk. No, izkaže se, da mojstri iz animacijskega studia Pixar niso izgubili občutka za pripovedovanje zgodbe, privlačne like in predvsem krasno animirano akcijo, saj bo film brez dvoma navdušil osrednjo ciljno publiko zagretih oboževalcev. Starejšim spremljevalcem in tistim, ki Avtomobile poznajo predvsem po slovesu (in jim torej Strela, Dajz in Dohtar niso posebej blizu), se bodo nekatere, predvsem dirkaške, scene morda zdele nekoliko razvlečene, a najbrž ne dolgočasne. In čeprav so Avtomobili brezkompromisno skomercializirana blagovna znamka, je nov film poln srčnosti in pozitivnih sporočil, ki jih otroci lahko odnesejo od ogleda.

Prvič objavljeno v Vikendu junija 2017.

Kratka video ocena filma Avtomobili 3:

Leave A Comment