Lily Collins v filmu Zrcalce, zrcalce (Mirror Mirror).

Filmska ocena: Zrcalce, zrcalce (Mirror Mirror), 2012

Zrcalce, zrcalce je paša za oči od prve scene do z bollywoodom navdihnjene zaključne pevsko plesne točke.

Režija: Tarsem Dhandwar Singh. Igrajo: Julia Roberts / Nataša Barbara Gračner, Lily Collins / Katarina Čas, Armie Hammer / Vid Valič, Nathan Lane / Uroš Potočnik. Pravljica. 106 minut.

Ocena: 4

Kot v vseh pravljicah, je tudi pri filmu Zrcalce, zrcalce 3 magično število. Vsaj pri tej oceni:

1. Od prve scene, lutkovne animacije, ki predstavi Sneguljčičino predzgodbo, do z bollywoodom navdihnjene zaključne pevsko plesne točke, je film  paša za oči. Čudovita mešanica minimalističnega in ekstravagantnega pretrga povezavo z realizmom, ki je zadnja leta vdrl celo v Jamesa Bonda in v zameno ponudi estetiko, ki bo navdušila vse starostne skupine.

2. “Čas je za drugačne konce,” reče Sneguljčica princu, ko ga zapre k palčkom in se sama odpravi v boj s pošastjo. Da, to je drugačna Sneguljčica. Presenetijo tudi palčki, predvsem pa je izjemno zabavna zlobna kraljica v podobi Julie Roberts.

3. Zrcalce, zrcalce je na voljo tudi v sinhronizirani različici in ta je odlična. Glas Nataše Barbare Gračner naredi kraljičine dialoge še za odtenek bolj pikre kakor v izvirniku, pa tudi Katarina Čas in Vid Valič sta prepričljiva Sneguljčica in princ.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2012.

Napovednik za film Zrcalce, zrcalce:

Leave A Comment