The Avengers

Filmska ocena: Maščevalci (The Avengers), 2012

Maščevalci je največji stripovski akcijski spektakel vseh časov.

Režija: Joss WhedonIgrajo: Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston.

Ocena 4

Maščevalci je največji stripovski filmski spektakel vseh časov in bo ta naziv obdržal vsaj do julija, ko bo svoj pohod pričel Vzpon viteza teme. Po uspehu petih predhodnih filmov o superjunakih je to pričakovano, saj si je filmski studio Marvel ustvaril podobno (oziroma morda še večjo in bolj predano) bazo oboževalcev, kot jo je imel Harry Potter. In prav njega so Maščevalci prehiteli na lestvici najuspešnejših premiernih obiskov v kinematografih.

Maščevalci so skupina superjunakov, zbranih iz filmov Iron Man, Stotnik Amerika, Thor in Hulk, pri čemer skupni film preseže posamezne. Nasprotno od Potterja so Maščevalci za gledalca lahko zanimivi, tudi če ni videl prejšnjih filmov, saj poznavanje predzgodb ni ključno za uživanje ob tem filmu. Akcija je odlična, a Maščevalci z napeto, razgibano in zanimivo zgodbo presežejo akcijske spektakle, kot sta filma Transformerji in Bojna ladja, scenarista Joss Wheedon in Zak Penn pa z uporabo občasne situacijske komike in skoraj kultnih dialogov med nevarnosti vneseta tudi dobro mero humorja. Vsekakor odličen izdelek in stripovski film, ki ga lahko uvrstimo takoj za nenadkriljivima Mestom greha in Vitezom teme.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2012.

Napovednik filma Maščevalci

Leave A Comment