Bill Murray, Laura Liney in Olivia Williams v filmu Hyde Park on Hudson.

Filmska ocena: Hyde Park na reki Hudson (Hyde Park on Hundson), 2012

Hyde Park na reki Hudson (Hyde Park on Hudson)

Režija: Roger Michell. Igrajo: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams, Samuel West, Elizabeth Marvel, Olivia Colman. Biografska komična drama. 94 minut.

Ocena: 2. Kraljev govor 2: Dolgočasen obisk pri prešuštniku.

Neenakomerna in precej dolgočasna zgodovinska drama z nekaj humorja prikazuje dogodke iz leta 1939, ko je angleški kralj obiskal ameriškega predsednika Franklina Roosevelta, pri čemer se osredotoča predvsem na ozadje dogajanja s poudarkom na zunajzakonskih aktivnostih ameriškega predsednika.

Zgodba temelji na pismih predsednikove mrzle sestrične in zaupnice (in še veliko več) Daisy Suckley (Laura Linney), s čimer dobi zgodba osebni vpogled v zasebnost predsednika ZDA in zgodovinskega srečanja. Vseeno režiser tega ne uspe predstaviti na gledalcu zanimiv način, saj preštevilni romantično zasanjani kadri vožnje skozi pomladne travnike in zrenja v Luno ne pritegnejo pozornosti. Zasedba svoje delo opravi zadovoljivo, a ne ostane prav dolgo v spominu, tudi Bill Murray ne. Vsekakor pa filmu ne koristi dejstvo, da smo nedavno gledali film o nekem drugem ameriškem predsedniku, Lincoln, poleg tega pa je to že tretji film v dveh letih o drugem političnem veljaku te zgodbe, kralju Juriju VI. In ne pride blizu Kraljevega govora.

Prvič objavljeno v Vikendu marca 2013.

Napovednik za film Hade Park na reki Hudson:

Leave A Comment