Krudovi je prijetna in zabavna risanka.

Filmska ocena: Krudovi (The Croods), 2013

Krudovi so presenetljivo navdušujoča risanka.

Ocena: 4

Režija: Kirk De Micco in Chris Sanders.

Glasovi: Nicolas Cage / Štefan Kušar, Emma Stone / Ajda Smrekar, Ryan Reynolds / Aljaž Jovanović, Catherine Keener / Alenka Tetičkovič, Clark Duke / Andrej Kušar, Cloris Leachman / Maja Končar.

Krudovi so presenetljivo navdušujoča risanka o družini jamskih ljudi, ki si sprva  skoraj ne drzne stopiti iz svoje jame, nato pa se je prisiljena podati na dolgo potovanje skozi potresno deželo. Ob obilici komičnih dogodivščin.

Napeta zgodba in dobro tempiran humor prikličeta v spomin užitek ob gledanju uspešnic istega studia, kot so Shrek, Kung fu panda in Kako izuriti svojega zmaja, medtem ko osupljiva animacija precej fantastičnega sveta spominja na Avatarja, predvsem pri ogledu v 3D tehniki. Kljub tem primerjavam pri Krudovih najbolj navduši izvirnost zgodbe. Resda temelji na zlajnanih sporočilih, kot sta sprejemanje drugačnosti in pomembnost družine, velik del humorja pa se vrti okrog intelektualne omejenosti praljudi, a avtorjem uspe iz tega ustvariti svež in zabaven film, primeren za vso družino.

Prvič objavljeno v Vikendu aprila 2013.

Napovednik za film Krudovi:

Leave A Comment