Filmska ocena: Iron Man 3, 2013

Iron Man v tretjem solo izletu pritegne z akcijo in navduši s humorjem.

Režija: Shane Black. Igrajo: Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Rebecca Hall, Ben Kingsley, Jon Favreau. 

Ocena: 5

Naj vas ne zmoti »3« v naslovu, za ogled tega filma in uživanje ob njem ni potrebno biti poznavalec Iron Mana, ali si ogledati vseh šestih filmov »prve faze« studia Marvel. Seveda je za oboževalce dodanih cel kup bonbončkov, a tudi brez tega je Iron Man 3 odličen film. Če so bila po Maščevalcih, tretjem najuspešnejšem filmu vseh časov, pričakovanja visoka, jih Iron Man 3 povzdigne še višje, tako da se bodo avtorji nadaljevanj Thora, Stotnika Amerike in tudi Maščevalcev morali potruditi, da ne razočarajo.

Kot pri vsakem akcijskem filmu, so v Iron Manu 3 v ospredju osupljivi posebni učinki in velike akcijske scene, a film navduši tudi z vsem, kar je vmes, predvsem s pogosto nepričakovanim humorjem in odličnimi dialogi. Downey, Paltrowova, Pearce in še posebej Kingsley so suvereni v svojih vlogah in stripovske korenine svojih likov nadgradijo v prave junake, a glavne zasluge za to (in za celoten film) gredo soscenaristu in režiserju Shanu Blacku, ki v Iron Mana vtke precej tiste privlačne norosti in čarovnije, ki je navdušila že v Smrtonosnem orožju.

Prvič objavljeno v Vikendu maja 2013.

Leave A Comment